Ünlü kayak merkezi iflas etti! Tatilciler akın akın gidiyordu

Ünlü kayak merkezi iflas etti! Tatilciler akın akın gidiyordu

Tatilcilerin kışın akın ettiği o bölgenin ünlü kayak merkezi iflas bayrağını çekti.

Türkiye dahil birçok ülkede iflas süreçleri devam ederken, pandemi ve Rusya-Ukrayna savaşının ardından ekonomik sıkıntılar daha da derinleşti. Orta Doğu'daki gerilimler ve Avrupa'da yükselen enflasyon, ekonomik zorlukları artırarak birçok firmanın iflasına yol açtı.

445-kategori-kayak-merkezleri.jpg

Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya bölgesinde bulunan "Mein Homberg" kayak merkezi yüksek işletme maliyetleri ve azalan kar nedeniyle iflas başvurusunda bulundu. Şirketin iflas işlemleri Arnsberg'deki yerel mahkemede yürütüldüğü öğrenildi. Ayrıca, "Homberg Jause" adlı catering işletmesinin de iflas ettiği bildirildi.

BÖLGEDEKİ KAMERALAR KAPATILDI

Kayak merkezinin yaşadığı mali zorlukların arkasında yüksek işletme maliyetleri ve son yıllardaki zorlu kış koşulları bulunuyor. İklim değişikliği nedeniyle giderek azalan kar yağışı ve kısalan sezonlar, birçok kayak merkezinin kârlılığını sürdürebilmesini zorlaştırıyor.

timthumb.jpg

Şu anda yedi teleferiği bulunan kayak alanının gelecek kış açılıp açılmayacağı belirsizliğini koruyor. Bölgedeki web sitesi ve web kameraları ise çoktan kapatıldığı öğrenildi. Bölgede sık sık tatile giden vatandaşlar ise iflas başvurusunu büyük bir üzüntüyle karşıladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.