1 Temmuz'dan itibaren başlıyor. Tamamen zorunlu olacak

1 Temmuz'dan itibaren başlıyor. Tamamen zorunlu olacak

1 Temmuz'dan itibaren başlayacak olan işletmelerde e- faturaya geçiş süreciyle ilgili detaylar belli oldu.

3 milyon lira ve üzeri yıllık cirosu olan işletmeler için e-Fatura'ya geçiş zorunluluğu 1 Temmuz'da sona eriyor. 2022 yılında yayımlanan Vergi Usul Kanunu'na göre, 535 numaralı tebliğe göre bu işletmelerin e-Fatura sistemini kullanmaya başlaması gerekiyor ve bu süreç için son tarih olarak belirlenen 1 Temmuz 2024'e kadar geçişlerini tamamlamaları gerekiyor.

edonusum.webpAyhan Akgöz, bu düzenlemenin kapsamının geniş olduğunu vurgulayarak, yıllık cirosu 500 bin lira olan e-ticaret şirketlerinin de bu kurala tabi olduğunu ve aynı zamanda kültür, turizm, gayrimenkul, motorlu taşıtlar sektörlerinde faaliyet gösteren işletmelerin de etkilendiğini açıkladı.

Akgöz, "e-Fatura ve e-Arşiv Fatura uygulamalarına geçiş zorunluluğu olan işletmeler arasında konaklama hizmeti sunan oteller de bulunuyor. Bu düzenleme kapsamında, işletmeler sadece e-Fatura'ya geçmekle kalmayacak, aynı zamanda 1 Ocak 2025 tarihine kadar e-Defter'e de geçiş yapmak zorunda kalacaklar" dedi.

efatura.png

Özellikle 10 milyon lira ve üzeri ciroya sahip işletmelerin ise 1 Temmuz'a kadar e-İrsaliye sistemine geçmek zorunda olduklarını belirten Akgöz, bu süreçte özel entegratör kullanımının KOBİ'ler için en verimli çözüm olduğunu belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.