110 yıllık dev şirket iflasın eşiğinde. Yüzlerce çalışana kara haber

110 yıllık dev şirket iflasın eşiğinde. Yüzlerce çalışana kara haber

110 yıllık köklü fotoğraf stüdyosu zinciri ekonomik krize yenik düştü.

Almanya’nın 110 yıllık köklü fotoğraf stüdyosu zinciri Studioline Group, iflas başvurusunda bulundu. Yaklaşık 80 şubesi bulunan ve portre fotoğrafçılığında uzmanlaşmış şirket, mali zorluklar nedeniyle Kiel Bölge Mahkemesi’ne başvurdu.

817fbf790dbe36e6030672033509191f.jpgStudioline Photostudios GmbH ve My Photo Studio GmbH ile birlikte 75 iştirak, iflas başvurusu yaparken, avukat Reinhold Schmid-Sperber geçici iflas yöneticisi olarak atandı. Şirketin mali zorlukları, enflasyon, azalan tüketici güveni, alışveriş merkezlerinde müşteri trafiğinin düşmesi ve yükselen kiralar gibi çeşitli faktörlerden kaynaklanıyor.

Ancak, Schmid-Sperber iflas sürecinde iyimser bir bakış açısı sergiliyor ve şirketin yeniden yapılandırılması için olumlu fırsatlar bulunduğunu belirtiyor. Şirketin bazı fotoğraf stüdyolarının kârlı olduğunu ve kazançlarda iyileşme işaretleri görüldüğünü vurgulayan Schmid-Sperber, geleneksel şirket yapısı ve çalışanlar için uzun vadeli bir çözüm yaratmayı hedefliyor.

i-53.webp

Mali sıkıntılara rağmen, Studioline’ın ticari faaliyetleri devam edecek ve 500 çalışanın maaşları Eylül sonuna kadar iflas yardımlarıyla güvence altına alınacak. Ayrıca, planlanan yeni stajyerler 1 Ağustos itibarıyla eğitimlerine başladı.

Şirketin geçmişi 1910 yılına, Kiel’de Carl Prien tarafından kurulan ilk şubeye dayanıyor. 2003 yılında fotoğraf hizmetlerine yeniden odaklanan Studioline, 2013 yılında Probild-Studio/Mein Fotostudio Group’un devralınmasıyla pazarın en büyük oyuncularından biri haline gelmişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.