Tüm hacı adaylarını ilgilendiriyor! Bugün itibariyle başladı

Tüm hacı adaylarını ilgilendiriyor! Bugün itibariyle başladı

Tüm hacı adaylarını ilgilendiren haber geldi. Bugün itibariyle resmen başladı.

2025 yılı Hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri bugün itibarıyla başlıyor. Hacı adayları için 2025 yılı hac ön kayıt süreci 5 Ağustos 2024 – 16 Eylül 2024 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek.

Ön kayıt ücreti, anlaşmalı bankalara yatırılacak. Bu bankalar arasında Albaraka Türk Katılım, Emlak Katılım, Kuveyt Türk Katılım, Türkiye Finans Katılım, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, T.C. Ziraat Bankası, Vakıf Katılım ve Ziraat Katılım yer alıyor. Ön kayıt için belirlenen ücret ise 750 lira olarak açıklandı.

1069441-1069728190.jpg

2024 yılında hac kurasına girdiği halde kesin kayıt hakkı elde edemeyen veya sırası geldiği halde hacca gidemeyen vatandaşlar, kayıtlarını otomatik olarak yenilemeyecek. Bu durumda olan kişilerin belirlenen tarihler arasında ön kayıt ücreti ödemeden kayıt yenileme işlemlerini yapmaları gerekecek.

ÇOCUKLAR İÇİN KAYIR YAPILMASI GEREKİYOR

0-12 yaş arası çocuklarını hacca götürmek isteyenler, belirlenen süre içinde çocuklarının ön kayıtlarını yaparak gruplarına ekleme fırsatına sahip olacak. Çocukların, ebeveynlerinin kura kat sayısını etkilemeyeceği belirtiliyor.

thumbs-b-c-4e18a0817865dd5aa182b61815c6ef65.jpg

Grup birlikteliği, en fazla 7 kişi ile sınırlı. Akrabalık bağı bulunan kişiler, akrabalık belgeleriyle grup oluşturabilecek. Akrabalık bağı olmayan vatandaşlar ise talep etmeleri halinde, 7 kişiyi geçmemek kaydıyla grup halinde başvuru yapabilir ve tek bir kura numarası ile kuraya katılabilirler.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.