Instagram’ın açılacağı tarih belli oldu! Milletvekili ‘duyum aldım’ diyerek açıkladı

Instagram’ın açılacağı tarih belli oldu! Milletvekili ‘duyum aldım’ diyerek açıkladı

Erişim engeli getirilen Instagram'ın açılacağı tarih belli oldu. Milletvekili alığı duyumu açıkladı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 2 Ağustos 2024 tarihinde sosyal medya platformu Instagram'a erişim engeli getirdi. BTK'nın "site bilgileri sorgu sayfası" üzerinden duyurduğu engelleme kararı, Instagram'ın Türkiye'deki kullanıcılarına dün itibarıyla erişim imkânı sunmuyor.

BTK ve Ulaştırma Bakanlığı, erişim engelinin gerekçeleri olarak "Atatürk'e hakaret, çocuk istismarı, cinsel içerik paylaşımları ve Türkiye'nin Filistin tutumunu göz ardı etme" sebeplerini sıraladı.

1557997007230-instagram.jpg

Erişim engelinin gerekçeleri arasında, Filistin destekçisi içeriklerin kaldırılmaması ve İsrail destekçisi mesajlara müdahale edilmemesi ile İsmail Haniye suikastı sonrası başsağlığı mesajlarının engellenmesi de esas sebep olarak görülüyor.

Sosyal medya platformunun kapatılması, özellikle Instagram kullanıcıları arasında büyük bir tepkiye yol açarken, e-Ticaret sektörü de olumsuz etkiler yaşadı.

instagram-rehberi-nedir-nasil-kullanilir-ve-ne-ise-yarar.jpg

BİR KAÇ GÜN SONRA AÇILACAK

Instagram'ın yeniden ne zaman erişime açılacağına dair belirsizlik devam ederken, DEVA Partisi Milletvekili Burak Dalgın konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Dalgın, hükümetin benzer durumlarda daha önce de ani kapatmalar gerçekleştirdiğini belirterek, milyonlarca insanın hem eğlence hem de ticari anlamda Instagram’a erişim sağlayamadığını ifade etti.

instagram-aa-1671538.jpg

Dalgın, hükümetin Türkiye'yi "dünyanın taşrası" haline getirme çabasında olduğunu öne sürdü ve Instagram’ın birkaç gün daha kapalı kalacağına dair bilgi aldığını söyledi.

Instagram’ın 6 Ağustos 2024 tarihinde erişime açılması bekleniyor, ancak en geç 10 Ağustos tarihine kadar tekrar aktif hale gelmesi bazı kimseler tarafından öngörülüyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.