Instagram'ın kaderi için kritik saat. Erdoğan yeni kararı açıklayacak

Instagram'ın kaderi için kritik saat. Erdoğan yeni kararı açıklayacak

Ağustos ayının ilk Kabine toplantısında cuma gününden beri erişime kapalı olan Instagram'ın durumu ve platformun yetkililerinin talepleri değerlendirilecek.

16 Temmuz'dan sonra verilen 3 haftalık aranın ardından Kabine, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de yeniden toplanacak. Ağustos ayının ilk Kabine toplantısı, saat 15.30'da başlayacak ve toplantı sonunda Erdoğan, toplantının ana gündem maddeleri hakkında açıklamalar yapacak.

Toplantının gündeminde, cuma gününden beri erişime kapalı olan Instagram'ın durumu ve platformun yetkililerinin talepleri değerlendirilecek. Ayrıca, Orta Doğu'daki artan gerilim de masada olacak. Toplantıda, kayıt dışı ekonomiyle mücadele konusunda atılan son adımlar da ele alınacak.

ORTA DOĞU'DAKİ GERİLİM ÖNE ÇIKACAK

Toplantının birincil gündemi, Orta Doğu'da artan tansiyon olacak. Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin İran'ın başkenti Tahran'da öldürülmesi bölgede gerilimi tırmandırdı. Bu gelişmenin ardından İran, intikam yemini ederken, İsrail de Gazze'yi bombalamaya devam edip Lübnan'a saldırılarda bulundu. Kabine toplantısında, Türkiye'nin bölgede tansiyonu düşürmek için atabileceği diplomatik adımlar görüşülecek.

ANKARA'DAKİ ESİR TAKASI DA GÜNDEMDE

Geçtiğimiz hafta MİT'in öncülüğünde ABD ve Rusya arasında Ankara Esenboğa Havalimanı'nda gerçekleştirilen 26 kişilik esir takası operasyonu da toplantıda değerlendirilecek. Ayrıca, Rusya-Ukrayna savaşında ateşkes için atılabilecek diplomatik hamleler de görüşülecek. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in sık sık vurguladığı kayıt dışı ekonomiyle mücadele, toplantının önemli gündem maddelerinden biri olacak.

INSTAGRAM'IN DURUMU TOPLANTIDA GÖRÜŞÜLECEK

Kabine toplantısında ele alınacak önemli konulardan birinin de Instagram'a getirilen erişim engeli olması bekleniyor. Gazeteci Candaş Tolga Işık, konunun bugünkü toplantıda gündeme alınacağını öne sürmüştü.

Mahkeme kararı olmaksızın uygulanan 48 saatlik erişim engeli süresi dolarken, katalog suçlar kapsamında alınan kararlarda bu sürenin geçerli olmadığı biliniyor. BTK'nın re'sen aldığı kapatma kararı doğrultusunda Instagram'a cuma gününden bu yana erişilemiyor. Bu süre zarfında META yetkilileri ile Türkiye arasında görüşmeler devam ediyor. Son olarak META'nın Türkçe bilen bir yönetici pozisyonu için ilan verdiği de ortaya çıkmıştı.

ERDOĞAN TOPLANTI SONRASI AÇIKLAMA YAPACAK

Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, basın karşısına geçerek toplantının gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulunacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.