Instagram’a alternatif geliyor ‘Resmen duyuruldu’ Yerli ve milli olacak

Instagram’a alternatif geliyor ‘Resmen duyuruldu’ Yerli ve milli olacak

Instagram’ın erişime kapatılmasının ardından, yerli ve milli bir sosyal medya uygulamasının geliştirilmesi için ilk ciddi adımlar atıldı.

2 Ağustos itibarıyla Instagram'a erişim engeli getirilmişti. Bu gelişmenin ardından, Türkiye yönetimi resmi bir açıklama yaparak, yerli ve milli bir Instagram alternatifi oluşturma sürecinin başladığını duyurdu.

Hükümet, Instagram’a yönelik getirilen erişim engelini daha önce kınamıştı. Şimdi, yerli bir sosyal medya platformunun gerekliliği vurgulandı. Yapılan açıklamada, "Değerlerimize ve törelerimize saygı gösteren yerli bir sosyal medya uygulamasının geliştirilmesi büyük önem taşımaktadır" denildi.

66adb4a22a36a3daf145c14b.webp

Instagram’ın yerini alacak yerli ve milli uygulamanın ilk işaretleri verilirken, bu platformun hayata geçmesi durumunda Instagram’ın yeniden açılması pek olası görünmüyor. Çünkü kullanıcıların, yeni yerli ve milli uygulamayı tercih etmesi bekleniyor. Bu sebeple, mevcut koşullar altında Instagram’ın kısa vadede yeniden erişime açılması beklenmiyor.

Ancak kullanıcılar başka IP adreslerini kullanarak Instagram’a giriş yapmaya devam ediyor.

66adb3e12a36a3daf145c143.webp

INSTGRAM NEDEN KAPATILDI?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından sosyal medya platformu Instagram'a 2 Ağustos tarihinde erişim engeli getirildi. BTK, “site bilgileri sorgu sayfasında” Instagram’a erişim engeli kararı aldığını duyurdu. Dünya genelinde en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan Instagram, dün itibarıyla Türkiye’de erişime kapatıldı. BTK ve Ulaştırma Bakanlığı, erişim engelinin nedenlerini, “Atatürk’e hakaret, çocuk istismarı, cinsel içerik paylaşımları ve Türkiye’nin Filistin tutumunu göz ardı etme” olarak açıkladı.

66adb3e12a36a3daf145c141.webp

Ayrıca Filistin destekçisi içeriklerin kaldırılıp İsrail destekçisi mesajlara dokunulmaması, İsmail Haniye suikastı sonrası başsağlığı mesajlarının engellenmesi de Instagram’a erişim engeli getirilmesinde etkili olurken vatandaşlar ise Instagram’ın kapatılmasına tepki gösterdi. Bunun yanı sıra Instagram’ın kapatılması e-Ticaret’te olumsuz etkilere neden oldu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.