Instagram Türkiye’de ne zaman açılacak? Detay ortaya çıktı: Kritik görüşmeler sürüyor

Instagram Türkiye’de ne zaman açılacak? Detay ortaya çıktı: Kritik görüşmeler sürüyor

BTK tarafından erişime engellenen Instagram'ın ne zaman açılacağı, milyonlarca kullanıcı tarafından merak ediliyor.

Kullanıcılar, "Instagram açıldı mı?" ve "Instagram ne zaman açılacak?" sorularına yanıt ararken, 48 saat detayı öne çıktı. 50 saati geçen bir süredir kapalı olan Instagram'daki sorunun çözülmesi için Türkiye'nin taleplerini ilettiği toplantının detayları ortaya çıktı.

Instagram'ın tekrar ne zaman açılacağı konusunda henüz kesin bir tarih verilmemiş olsa da, BTK ve Instagram arasında yapılan görüşmelerin sonuçları, platformun yakın zamanda erişime tekrar açılabileceğini gösteriyor. Kritik görüşmeler sürüyor.

0x0-instagram-coktu-mu-neden-yavas-2-agustos-2024-instagram-erisim-sorunu-duzeldi-mi-ne-zaman-duzelecek-son-durum-1722568448710.webp

INSTAGRAM NEDEN KAPATILDI?

Birçok kişi Instagram neden kapandı diye sorguluyor. Instagram'ın Türkiye'de erişime kapatılmasının nedeni, Türkiye'nin Filistin tutumuna aykırı olarak değerlendirilen hareketlerdir. Sabah gazetesinde yer alan habere göre, Instagram'ın Hamas lideri İsmail Haniye ile ilgili paylaşımları engellemesi, bu erişim engelinin temel sebebini oluşturuyor.

66aca02b5c934047171778.jpg

Türk vatandaşlarının bazı paylaşımlarını kaldıran veya engelleyen Instagram, bu nedenle Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından erişime kapatıldı. Instagram, bugüne kadar birçok kez çeşitli içerikler nedeniyle resmi olarak uyarılmıştı.

TÜRKİYE TALEPLERİNİ İLETTİ

Sorunun çözülmesi amacıyla Türkiye, yapıcı bir tutum sergileyerek META'nın Türkiye'deki temsilcileri ile bir toplantı gerçekleştirdi ve Instagram'a taleplerini iletti. Toplantıda, Instagram yetkililerine Hamas lideri İsmail Haniye'ye başsağlığı mesajı dileyen içeriklerin kaldırılma nedenleri soruldu. Yetkililer, "Hamas, ABD tarafından bir terör örgütü olarak kabul edildiği için algoritmalar otomatik olarak bu tür paylaşımları kaldırıyor" yanıtını verdi.

instagrsm.webp

HÜSEYİN YAYMAN: "ASLA KABUL ETMİYORUZ"

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman konuyla ilgili açıklama yaparak “Meta'nın uluslararası dijital şirketlerin ülkelerin hukukunu, yönetim yapılarını, moral ve ahlak değerlerini yok sayarcasına yürüttükleri uygulamalarını asla kabul etmiyoruz. Instagram'ın çifte standartlı tavrından bir an önce vazgeçmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.