12 gün boyunca hiç durmadan dönen koyunların gizemli sırrı çözüldü

12 gün boyunca hiç durmadan dönen koyunların gizemli sırrı çözüldü

12 gün boyunca hiç durmadan dönen koyunların gizemli sırrı çözüldü.

People’s Daily’in haberine göre, soyadı Miao olarak açıklanan çiftlik sahibi, başlangıçta birkaç koyunun dönmeye başladığını, sonrasında ise tüm sürünün bu harekete katıldığını belirtti. Koyunların bu dikkat çekici hareketinin ardından, bozuk yem yemiş olabilecekleri öne sürüldü.ekran-goruntusu-2024-07-10-092724.png

Ancak, İngiltere'deki Hartpury Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden Profesör Matt Bell, koyunların fiziksel sağlık durumunun iyi olduğunu, ancak psikolojik olarak etkilenmiş olabileceklerini söyledi.

12 GÜN BOYUNCA DURMADAN DÖNDÜLERekran-goruntusu-2024-07-10-092720.pngNewsweek’e açıklamalarda bulunan Profesör Bell, hayvanların sürekli dar bir alanda kaldıkları için öfkeli olduklarını ve bu yüzden bu hareketi yaptıklarını belirtti. Bir koyunun hareketiyle başlayan dairesel yürüyüş, diğer koyunların da sürü psikolojisiyle katılması üzerine 12 gün boyunca devam etti. Profesör Bell, “Görünen o ki koyunlar uzun süredir aynı alanda kaldıkları için gergin ve sürekli aynı hareketi tekrarlıyorlar” dedi.

TIRTILLAR DA HİÇ DURMADAN DÖNMEYE BAŞLADIekran-goruntusu-2024-07-10-092706.png

Durmadan daire çizen koyunların ardından, bu sefer de hiç durmadan daire çizen tırtıllar sosyal medyada gündem oldu. Birçok kişi, hayvanların frekanslar aracılığıyla yönlendirildiğini ifade ederken, tırtılların hiç durmadan dönmesinin nedeni hala gizemini koruyor. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, "Bu hayvanlara ne oluyor?" sorusunu sordu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.