Ülker şikayet etti Bakanlık cezayı kesti! Züber'in reklamı durduruldu

Ülker şikayet etti Bakanlık cezayı kesti! Züber'in reklamı durduruldu

Ticaret Bakanlığı, Türkiye’nin en büyük gıda markalarından biri olan Ülker’in 'haksız rekabet' şikayeti üzerine Züber’in reklam filminin yayınının durdurulmasına karar verdi.

Türkiye’nin en büyük gıda üreticilerinden biri olan Ülker’in, Züber’in reklamına yönelik haksız rekabet şikâyetini haklı bulan Ticaret Bakanlığı, markaya ceza kesti.

Züber’in ilave şeker, yapay aroma verici ve katkı maddesi içermeyen ürünleriyle ilgili reklam filminde kullandığı “Gerçek Atıştırmalık” ifadesinin ‘rekabete aykırı’ olduğuna karar veren Ticaret Bakanlığı, reklam yayınını durdurulmasına yönelik bir karara imza attı.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından, sosyal medya kullanıcıları arasında Ticaret Bakanlığı tarafından alınan bu kararın adaletli olup olmadığına yönelik birçok tartışma başladı.

On binlerce sosyal medya kullanıcısı Ülker’in haklı olduğunu dile getirirken, bir o kadar sosyal medya kullanıcısı da Züber’in yaptığı şeyin birçok firma tarafından yapıldığını ancak yalnızca Züber’e ceza kesildiğini, bundan dolayı ortada bir haksızlık olduğunu dile getirdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.