Sinan Ateş'in son anları ortaya çıktı: Tetikçi 47 dakika boyunca beklemiş

Sinan Ateş'in son anları ortaya çıktı: Tetikçi 47 dakika boyunca beklemiş

Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş'in tetikçi Eray Özyağcı tarafından vurulmasına ve ardından Özyağcı'nın kaçırılmasına ilişkin görüntüler ortaya çıktı.

Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in, 30 Aralık 2022 tarihinde tetikçi Eray Özyağcı tarafından öldürülmesinin görüntüleri ortaya çıktı.

DW Türkçe'den Alican Uludağ’ın haberine göre görüntülerde, Ateş'in son anları ve tetikçi Özyağcı'nın Ülkü Ocakları’nın eski yöneticisi Tolgahan Demirbaş'ın otomobiline bindiği anlar yer alıyor.

uuu.webp

Olay öncesine ait görüntülerde tetikçi Özyağcı, Keçiören'de kaldığı evden Vedat Balkaya tarafından motosikletle Çukurambar'a getiriliyor.

Bu esnada Ateş, Cuma namazı için Çukurambar'da yer alan ofisinden çıkıyor. Tetikçi Özyağcı, iki arkadaşıyla beraber yürüyen Ateş'i takip etmeye başlıyor.

Bir süre yürüyen Özyağcı daha sonra ise kaldırımda duruyor. Özyağcı, kameralara göre 47 dakika boyunca Ateş'in dönmesini bekliyor.

gg.jpgSaat 13.34'te Sinan Ateş'e silahlı saldırı düzenleyen tetikçinin, Ateş’in iki arkadaşıyla da çatıştığı görülüyor.

Suikastın ardından Özyağcı, Balkaya tarafından motosikletle olay yerinden kaçırılıyor ve Gölbaşı'na götürülüyor.

Özyağcı'nın burada ise Tolgahan Demirbaş'ın aracına bindiği görülüyor. Bu araç tetikçiyi de geçici olarak bir çiftliğe bırakıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.