2 kritik bölgeye acele kamulaştırma. Karar gece yarısı çıktı

2 kritik bölgeye acele kamulaştırma. Karar gece yarısı çıktı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Diyarbakır ve Batman’daki stratejik bölgeler için önemli bir kamulaştırma kararı aldı.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın (TPAO) başvurusu üzerine alınan karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

ACELE KAMULAŞTIRMA KARARI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG), TPAO'nun petrol arama faaliyetleri kapsamında başvuruda bulunduğu araziler için kamulaştırma kararı verdi. Karar, özellikle Diyarbakır ve Batman sınırları içindeki bazı bölgeleri kapsıyor.

KAMULAŞTIRMA DETAYLARI

MAPEG'in onayladığı kamulaştırma kararı, Batman ve Diyarbakır’daki AR/TPO/K/M46-a1 ve a2 pafta numaralı petrol arama ruhsat sahasında, Kayıköy-1 kuyusunun lokasyon sahası ve yolunu kapsıyor. Bu kamulaştırma kararı, ilgili bölgelerdeki arazi sahiplerinin rayiç bedelin üzerinde fiyat talep etmeleri nedeniyle anlaşma sağlanamayan bir parsel için alınmış. Ayrıca, Batman 2. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından acele el koyma kararı verilen arazi de bu kapsamda yer alıyor.

14 BİN METREKARELİK ALAN KAMULAŞTIRILDI

Batman’ın Merkez ilçesine bağlı Diktepe (Hıncıkan) köyünde bulunan 210 ada, 1 numaralı parseldeki 14 bin 724,45 metrekarelik alan, TPAO’nun petrol arama faaliyetleri için kamulaştırıldı. Bu karar, petrol arama çalışmalarının sürekliliği açısından büyük önem taşıyor ve bölgedeki enerji yatırımlarının desteklenmesini amaçlıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.