2 yaşındaki Sıla bebek olayında yeni gelişme: Anne ve istismarcılar pavyonda çalışıyormuş

2 yaşındaki Sıla bebek olayında yeni gelişme: Anne ve istismarcılar pavyonda çalışıyormuş

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde, şiddet ve cinsel istismara uğrayan 2 yaşındaki Sıla bebek olayında yeni detaylar ortaya çıktı.

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde beyin kanaması geçiren ve vücudunda morluklar bulunan Sıla bebek, hastaneye “uyanmadığı” gerekçesiyle annesi tarafından götürülmüştü.

aw284992-03.jpg

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde ailesi tarafından hastaneye götürülen 2 yaşındaki S.Y.'nin beyin kanaması geçirdiği ve vücudunda morluklar olduğu tespit edilmesi üzerine başlatılan soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 5’e yükseldi. Cinsel istismara uğradığı belirlenen bebeğin annesi B.Y. ile komşularının 13 ve 14 yaşındaki çocuklarının ardından, annenin dini nikahla birlikte yaşadığı S.Ö. (33) ve komşusu K.A. (35) da tutuklandı.

YENİ DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

Edinilen bilgilere göre, annenin pavyonda çalıştığı ve bebeğin babasının kim olduğunun belli olmadığı öğrenildi. Bebeğe cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen çocukların ailelerinin olmadığı ve çocukların günlük işlerde, bazen de pavyonlarda çalıştığı belirtildi.

aw284992-02-001.jpgAnnenin yanındaki adamın bebeğe istismarda bulunup bulunmadığının henüz tespit edilemediği, ancak bebeğin darp edilmesine ilişkin ifadelerde “Bebek iki defa yere düştü” denildiği öğrenildi.

HASTANEYE “UYANMIYOR” DİYE GETİRİLMİŞ

Aralarında bebeğin annesinin de bulunduğu 5 kişinin tutuklandığı olayla ilgili soruşturmada ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Anne B.Y.'nin, olay 5 Eylül’de gerçekleşmesine rağmen vücudunda darp izleri bulunan 2 yaşındaki kızı S.Y.'yi “uyanmadığını” belirterek 3 gün sonra Malkara Devlet Hastanesi’ne götürdüğü öğrenildi. Minik S.Y.'yi muayene eden doktor, bebeğin genital bölgesinde morluklar görmesi üzerine durumu polise bildirdi ve soruşturma başlatıldı.

Malkara Devlet Hastanesi’nden beyin kanaması şüphesiyle Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi’ne sevk edilen S.Y., burada beyin ameliyatının ardından yoğun bakım ünitesine alındı ve durumunun stabil ancak ciddi olduğu belirtildi.

Soruşturma kapsamında tutuklanan anne B.Y.'nin savcılıkta verdiği ifadede, “5 Eylül’de komşularının oğlu K.A.'nın makarna yaptıklarını belirterek kendilerini yemeğe davet ettiğini, bebek S.Y.'yi komşularına bırakarak kendisinin eve döndüğünü, S.Y.'yi akşam gidip komşularından aldığını, banyo yaptırırken bebeğin bezinde gördüğü kan sonrası kızına zarar verildiğini anladığını ancak durumu kimsenin duymaması için örtbas ettiğini” söylediği öğrenildi.

İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, minik kızın hastaneye getirildiği 8 Eylül günü de başına darbe aldığını ve bu nedenle beyin kanaması geçirdiğini belirtti.

aw285930-01.jpgSoruşturma kapsamında, annenin verdiği ifadede, bebeğin komşularının evinde darp edildiğini fark ettiğini ancak durumu örtbas etmeye çalıştığını belirttiği öğrenildi.

İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, bebeğin hastaneye getirildiği gün başına darbe aldığını ve bu nedenle beyin kanaması geçirdiğini açıkladı.

Olayın yaşandığı mahallede büyük üzüntü ve utanç yaşanırken, mahalle muhtarı Recai Öztürk, bu durumun Malkaralılar adına utanç verici olduğunu ifade etti.

66e3cf120a5736f3dfeebb72.webpAİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde şiddet ve cinsel istismara uğrayan 2 yaşındaki bebeğin sağlık durumu ve koruma altına alınma süreci hakkında açıklama yaptı. Bakanlık, bebeğin entübe durumda hastaneye kaldırıldığını ve kardeşinin devlet korumasına alındığını duyurdu.

Yazılı açıklamada, olayın emniyet birimlerine bildirilmesinin ardından il müdürlüğü ekiplerinin hızla harekete geçtiği ve şüphelilerin gözaltına alındığı belirtildi. Bakanlık, entübe durumda olan bebeğin kardeşinin de devlet koruması altına alındığını ve psikososyal destek çalışmalarının başlatıldığını ifade etti.

Açıklamada, “Bakanlık olarak dava sürecine müdahil olup, suçluların en ağır cezayı almasını sağlamak için yakın takipte olacağız” denildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.