2025 asgari ücrette en yüksek tahmin geldi

2025 asgari ücrette en yüksek tahmin geldi

2024 yılı ortasında asgari ücret zammının yapılmaması, vatandaşlarda yeni zam beklentisini artırdı. 2025 asgari ücretinin ne olacağı konusunda tartışmalar sürerken, uzmanlardan umut verici açıklamalar geldi.

Bu yıl başında belirlenen asgari ücret 17 bin TL olarak açıklanmıştı. Ancak, artan enflasyon nedeniyle alım gücünün 11-12 bin TL seviyelerine gerilediği vurgulanıyor. Bekar, genç, yaşlı ve evli herkesin gözü, yeni asgari ücret zammında.

HESAPLAMALAR DEVAM EDİYOR

SGK uzmanı İsmet Çetinkaya, EKOL TV'de yaptığı açıklamada, asgari ücretle ilgili beklentilerini paylaştı. Çetinkaya, zam oranı için %20 ile %25 arasında bir artış öngörülürken, kendisinin %38’lik bir artış beklediğini dile getirdi. Bu tahmin, birçok vatandaşı sevindirdi.

Çetinkaya, "Asgari ücret konusunda hesaplamalar devam ediyor. Hedeflenen enflasyon %41.5 ve işveren ile hükümet müzakereleri başlayacak," dedi. Ayrıca, Türkiye’ye sağlanan 1.9 milyar dolarlık IMF kredisiyle ilgili detayların da asgari ücretin belirlenmesinde etkili olabileceğini belirtti.

Uzman, 2025 yılı için asgari ücretin 23.500 TL olacağı öngörüsünde bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.