Külliye’den ‘Hasan Doğan’ açıklaması

Külliye’den ‘Hasan Doğan’ açıklaması

TUSAŞ’ın özel güvenliğinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan'ın kayınbiraderi Mustafa Çiftçi'ye emanet edildiğine ilişkin iddialara yalanlama geldi.

Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde yer alan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ.’nin (TUSAŞ) yerleşkesinde, PKK tarafından gerçekleştirilen terör saldırısına ilişkin dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı.

Külliye’den Hasan Doğan açıklaması

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, TUSAŞ’ın özel güvenliğinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan'ın kayınbiraderi Mustafa Çiftçi'ye emanet edildiğini öne sürdü.

Saymaz, daha önce TUSAŞ’ta Kurumsal Güvenlik Müdürü olarak çalıştığını ifade ettiği Çiftçi'nin, kurumun güvenlik hizmetinin özelleştirilmesi üzerine “Cat Güvenlik” isimli bir şirket kurulduğunu dile getirdi.DMM'den "TUSAŞ'ın güvenliği Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan'ın kayınbiraderine teslim edildi" iddiasına açıklama

KÜLLİYE'DEN YALANLAMA

Söz konusu iddia, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) tarafından yalanladı.

DMM’den yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

“Bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medya hesaplarında paylaşılan, “TUSAŞ’ın güvenliği Hasan Doğan'ın kayınbiraderine teslim edilmiş” iddiası doğru değildir. Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan’ın akrabası olarak bahsi geçen Mustafa Çiftçi'nin, ilgili özel güvenlik firmasına sahip olduğu veya yönetici olarak çalıştığı iddiası gerçek dışıdır. Mustafa Çiftçi, TUSAŞ Güvenlik Biriminde sözleşmeli olarak çalışan bir personeldir. Kişinin bu görevi dışında herhangi bir şirketle hiçbir düzeyde ilişkisi bulunmamaktadır. Kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialara itibar etmeyiniz.”Külliye’den Hasan Doğan açıklaması - Resim : 1

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.