3 ay boyunca zam yapılmayacak. Uymayana anında ceza kesilecek

3 ay boyunca zam yapılmayacak. Uymayana anında ceza kesilecek

Kurban Bayramı ardından birçok ürüne zam gelirken bu ürüne 3 ay boyunca zam gelmeyeceği açıklandı.

Kurban Bayramı, Türkiye'de sakatatın merkezi konumundaki Adana için büyük bir fırsat oldu. Ülke genelindeki mezbahalarda kesilen küçükbaş hayvanların büyük bir kısmı, özellikle şırdan gibi çeşitli sakatatlarla birlikte Adana'ya gönderiliyor.

aw232678-09.jpgBu süreçte sakatat ürünlerine herhangi bir zam yapılmazken, zam yapan işletmelere karşı yaptırımların uygulanacağı açıklandı.

Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, konuya ilişkin İhlas Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, hava sıcaklıkları ve Kurban Bayramı sonrası sakatat fiyatlarında herhangi bir artış öngörmediklerini belirtti. Yağmur, fiyatların mevcut seviyelerinde sabit kalacağını ve zam düşünmediklerini vurguladı.

aw232678-08.jpgBaşkan Yağmur, belirlenen fiyatların üzerine satış yapan işletmelere yaptırım uygulanacağını da dile getirerek, "Temizlenmiş işkembe ve mumbar 100 TL, karaciğerin kilogram fiyatı 600 TL, ütülenmiş kelle ise 200 TL. Şırdan fiyatları ise 60-70 TL arasında değişiyor. Havaların serinlemesi durumunda ufak bir zam olabileceğini ancak şu anda böyle bir planlarının olmadığını" ifade etti.

Adana'nın tanınmış şırdancılarından Güngör Güler ise, Kurban Bayramı'nın sakatata olumlu etkilerini vurgulayarak, fiyatların zam görmeyeceğinin kendilerine bildirildiğini aktardı.

aw232678-03.jpgGüler, şırdan ve diğer sakatat türlerine olan talebin artmasıyla birlikte fiyatların stabil kaldığını belirterek, şırdanı 100 TL, dana şırdanını ise 170 TL'den satışa sunduklarını dile getirdi. Eskiden garibanların yemeği olan sakatatın artık lüks bir yemek haline geldiğini söyleyen Güler, şırdan ve sakatatın İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde de talep görmesiyle fiyatların etkilendiğini ifade etti.

Güler, son olarak, talebin çok olması nedeniyle şu anda sakatatın yetişmediğini ve bu durumun fiyatlara yansıdığını belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.