30 yıl boyunca ölmüş kayınpederinin maaşını aldı! Gerçek böyle ortaya çıktı

30 yıl boyunca ölmüş kayınpederinin maaşını aldı! Gerçek böyle ortaya çıktı

73 yaşındaki kadın 30 yıl boyunca ölmüş kayınpederinin emekli maaşını çekmekle suçlanıyor

73 yaşındaki kadın, tam 30 yıl boyunca ölmüş olan kayınpederinin emekli maaşını almış olmakla suçlanıyor. Olay, yetkililerin kayınpeder John Bergin'in 1993 yılında vefat ettiği halde, devletten emekli maaşı talep edilmesi üzerine fark etmesiyle ortaya çıktı.

Dedektif Garda Peter Crosbie, bir amatör gerontologun araştırması sonucunda Mountrath'ta 110 yaşında bir adamın kayıtlarının bulunduğunu keşfettiğini belirtti. Bu bilgileri Sosyal Koruma Bakanlığı (DSP) ile paylaşan yetkililer, Margaret Bergin'in evini ziyaret ettiklerinde dolandırıcılığı açığa çıkardılar.

ekran-goruntusu-2024-06-15-104548.png

Olayın detaylarına göre, yetkililer evlerine gittiğinde Bergin, kayınpederini rahatsız etmemelerini ve yatak odasında Bay Bergin olarak tanıttığı bir adamla karşılaşmalarını istedi.

Ancak bu adamın gerçek Bay Bergin olmadığı, fotoğrafla hiçbir benzerliği olmadığı ve yaşça da genç göründüğü ortaya çıktı. Bu durum üzerine dolandırıcılık şüphesi kesinlik kazandı.

ekran-goruntusu-2024-06-15-104554.png

Mahkeme, olayı "olağanüstü" olarak nitelendirdi ve Margaret Bergin'in dolandırıcılık suçlamasıyla karşı karşıya olduğunu belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.