3500 engelli öğretmen ataması yapılacak

3500 engelli öğretmen ataması yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı, engelli öğretmenler için 3500 kişilik kontenjan açılacağını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı, 2020 ve/veya 2022 yıllarında yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına (EKPSS Lisans Düzeyi) katılan adaylar arasından, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik hükümleri ile Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümlerine göre, EKPSS puanı üstünlüğüne göre atama yapacaklarını açıkladı. Bakanlık, atama takviminde belirtilen süreler içerisinde başvuruları alarak toplam 3.500 (üç bin beş yüz) kontenjana engellilerin öğretmen olarak atanacağını belirtti.

Adayların başvuruları, belirtilen süreler içinde yapılacak ve başvuru süresi sonrasında atama işlemleri gerçekleştirilecektir. Atama işlemlerinin tamamlanmasının ardından, engelli öğretmenler görevlerine başlayacaklar. Bu atamalar, engellilerin eğitime katılımı açısından önemli bir adım olacak ve engellilerin meslek hayatlarına başlamalarını kolaylaştıracaktır.

TERCİH BAŞVURUSU HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Adaylar, ön başvuruda bulundukları alanda kontenjan verilmesi halinde, Elektronik Tercih Başvuru Formu aracılığıyla tercih başvurusunda bulunacaklardır. Ancak alanlarında kontenjan verilmeyen adaylar tercih yapamayacaklardır. Başvuranlar, en fazla 10 tercihte bulunabileceklerdir ve tercihlerinin tamamını dolduranlar, tercih dışı seçeneklerden birini işaretleyeceklerdir. Adaylar, tercih başvurularını onaylamak için herhangi bir ilçe veya il millİ eğitim müdürlüğüne gitmeyecekler, tercih başvurularını sistem üzerinden kaydedeceklerdir. Tercih başvurusunu kaydeden aday, tercihlerinde değişiklik yapmak istemesi halinde, belirtilen süre içerisinde tercih başvurusunu iptal edip yeniden başvuru yapabilecektir. Adayların tercih başvurularına ilişkin kayıtlarını belirtilen tarihin son günü saat 16.00''ya kadar tamamlamış olmaları gerekmektedir. Adaylar tercih başvurularında değişikliğe gitmeleri halinde, değerlendirme, sistemde kayıtlı en son tercih başvurusu üzerinden yapılacaktır.

ATAMA ve GÖREVE BAŞLAMA

Elektronik ortamda gerçekleştirilen atamalar, adayların tercihleri ve EKPSS (Lisans Düzeyi) puanı üstünlüğüne göre yapılacak olup, puanlar eşit ise diploma tarihi ve yaşı büyük olana öncelik verilecektir. Atama sonuçları, Bakanlığın personel.meb.gov.tr adresinden duyurulacak ve atama kararnameleri il milli eğitim müdürlüklerine elektronik ortamda gönderilecektir. İl milli eğitim müdürlükleri, atanan öğretmenler için güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması işlemini ivedilikle başlatacaktır. Ayrıca, atamaların duyurulması ve tebligatı da yine elektronik ortamda yapılacaktır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.