MEB 5 bin personel alımı yapacağını duyurmuştu: İşte son gelişmeler

MEB 5 bin personel alımı yapacağını duyurmuştu: İşte son gelişmeler

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınacağı duyurulan 5 bin personele ilişkin adaylık sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. İşte detaylar...

Ogretmenlericin.com''da yer alan habere göre; Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2023 yılı içerisinde, büro personeli, avukat, diyetisyen, hemşire ve diğer alanlara ilişkin toplam 5 bin personel alımı yapılacağını duyurmuştu. 

Binlerce aday, MEB''den gelecek personel alımına ilişkin açıklama haberine odaklanmış durumda. Peki personel alımı sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ayrıntılar...

5 bin personelin istihdamı hem merkez teşkilat hem de taşra teşkilatında gerçekleşecek. Merkez teşkilatına; 250 büro personeli, 4 avukat alınacak. Taşra teşkilatına; 4.000 büro personeli, 100 mühendis, 125 diyetisyen, 500 hemşire, 21 avukat alınacak.

Bakanlık merkez ve taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere sözleşmeli mühendis, diyetisyen, hemşire, avukat ve büro personeli alımı başvuruları ÖSYM''nin KPSS-2023/4 kılavuzuyla 24-30 Mart 2023 tarihleri arasında gerçekleşti. Adaylar şimdi dört gözle sonuçların açıklanmasını bekliyor.

Personel alımlarında ise KPSS şartı arandı. Başvuru yapan adaylar 2022 KPSS puanlarını kullanarak başvuruda bulundu. KPSS puanlarından lise için P94, ön lisans için P93, lisans için ise P3 puan türlerinden puanlar geçerli oldu.

MEB personel alımı tercih sonuçları henüz açıklanmadı. Yapılan değerlendirmelerin ardından ÖSYM''nin AİS ekranından ilan edilecek ve erişime açılacak.


 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.