4 büyük bankada kırmızı alarm. Müşteriler diken üstünde

4 büyük bankada kırmızı alarm. Müşteriler diken üstünde

Büyük bankalarda kırmızı alarm verildi. Bankaların mali kriz durumunda nasıl bir yol izleyeceklerine dair hazırlıkları eleştirildi.

ABD Merkez Bankası (Fed) ve ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), Bank of America, Citigroup, Goldman Sachs ve JPMorgan Chase gibi büyük bankaların olası iflas senaryolarına yönelik hazırladıkları planları yeterli bulmadı. Bu bankaların iflas planlarının zayıf olduğu belirtilerek, mali kriz durumunda nasıl bir yol izleyeceklerine dair hazırlıkları eleştirildi.

PLANLAMALARIN İNCELENMESİ

Fed ve FDIC, sekiz büyük bankanın mali sıkıntı veya batış durumunda uygulayacağı stratejileri detaylı bir şekilde inceledi. Bu incelemeler sonucunda, Bank of America, Citigroup, Goldman Sachs ve JPMorgan Chase'in çözüm planlarında ciddi zayıflıklar tespit edildi. Buna karşılık, Wells Fargo, Bank of New York Mellon, State Street ve Morgan Stanley'nin planlamalarında ise herhangi bir eksiklik bulunmadığı açıklandı.

ekran-goruntusu-2024-06-24-093108.png

1 TEMMUZ 2025'E KADAR SÜRE VERİLDİ

Fed ve FDIC, inceledikleri planlamaların sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Özellikle zayıf bulunan bankalara, stratejilerini geliştirmeleri için geri bildirim mektupları gönderildi. Bu mektuplarda belirtilen eksikliklerin 1 Temmuz 2025 tarihine kadar giderilmesi gerektiği vurgulandı.

ekran-goruntusu-2024-06-24-093112.png

Bu gelişmeler, küresel finans dünyasında büyük yankı uyandırırken, bankaların iflas durumlarına yönelik hazırlıklarını gözden geçirmeleri ve güçlendirmeleri gerektiği ortaya konmuş oldu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.