7'den 70'e herkese ücretsiz: Bugün resmen başladı

7'den 70'e herkese ücretsiz: Bugün resmen başladı

7’den 70’e herkese bedava. Başvurular bugün başladı.

Antalya'da Muratpaşa Belediyesi'nin, eski CHP Genel Başkanı merhum Deniz Baykal'ın adını taşıyan spor kompleksinde, her yaştan bireylere yönelik yüzme kursları düzenleniyor.

7'den 70'e yüzme bilmeyen herkesin katılabileceği ücretsiz yüzme eğitimleri için kayıtlar bugün başladı.

aw231888-02.jpg

Muratpaşa Belediyesi tarafından Kızılarık Mahallesi'nde inşa edilen, 8 bin metrekare alana sahip Deniz Baykal Spor Kompleksi tamamlandı.

30 milyon TL'lik yatırımla gerçekleştirilen bu tesiste yarı olimpik bir yüzme havuzu da yer alıyor. 1973'te Antalya'dan milletvekili seçilen, bakanlık ve başbakan yardımcılığı görevlerinde bulunan ve 11 Şubat 2023'te vefat eden CHP'nin 4'üncü Genel Başkanı Deniz Baykal'ın adını taşıyan bu spor kompleksi, kapılarını ücretsiz yüzme kursları ile açacak.

aw231888-01.jpg

7'DEN 70'E YÜZME BİLMEYEN HERKES KAYIT YAPTIRABİLECEK

İyi bir yüzücü olan ve Temmuz 2007 seçimlerinden önce “Eğer seçimi kazanamazsam Rodos Adası'na kadar yüzerim” sözü Türk siyasi tarihine geçen Baykal'ın adını taşıyan tesisteki kursa 7'den 70'e yüzme bilmeyen herkes kayıt yaptırabilecek.

Kayıtlar, 24 Haziran'dan itibaren spor.muratpasa-bld.gov.tr adresinden yapılabilecek. 1 ay sürecek eğitimler haftada 2 gün olmak üzere 8 dersten oluşuyor.

Kontenjanların sınırlı olduğu eğitimler kayıtların tamamlanmasının ardından 1 Temmuz'da başlayacak.

Eğitimler ayrıca belediyenin Süleyman Erol Yüzme Havuzu'nda da verilecek. Diğer yandan, Deniz Baykal Spor Kompeksi'nin resmi açılışının ise Baykal'ın doğum günü 20 Temmuz'da yapılması planlanıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.