400 okul yüzde 300 zam yapmıştı: Bakanlık tek tek cezalarını kesti

400 okul yüzde 300 zam yapmıştı: Bakanlık tek tek cezalarını kesti

Yüzde 300'e yakın zam yapan 400 okul için bakanlıktan ceza geldi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurum'da düzenlediği basın toplantısında özel okullara yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, yüzde 300 zam yapan 400 civarında özel okula gerekli cezaların verildiğini duyurdu.

Özel okulların yıllık kitap fiyatlarının 60 bin TL'ye kadar çıkmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Tekin, okulların kitap fiyatlarını sisteme girmesi gerektiğini vurguladı.

Yusuf Tekin, “Okullar, kendi kitaplarını öğrencilere verebilir, fakat bu kitapları sisteme girmeleri gerekiyor. Aksi takdirde, havale veya EFT ile ücret almak suçtur,” dedi. Bakan Tekin, enflasyon oranının üzerine çıkan fiyatların fahiş olarak değerlendirileceğini belirtti.

66ebb8773450e751-w1200xh675.webpAyrıca, Liselere Geçiş Sınavı'ndaki (LGS) bir sorunun iptal edilmesiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Bakan Tekin, bu durumdan yaklaşık 10 bin öğrencinin etkileneceğini ifade etti.

İptal edilen soru ile ilgili temyiz hakkından feragat edeceklerini söyleyen Tekin, mağduriyet yaşamamaları için puanı yeniden hesaplanan öğrencilerin, kontenjan sınırına bakılmaksızın üst tercihlere yerleştirileceğini aktardı.

Bakan Tekin, hayalet sınıf uygulaması nedeniyle yaklaşık 500 okula ceza verildiğini de hatırlatarak, “Bu tür yapıların tespit edilmesi durumunda gereken cezaları vermeye devam edeceğiz,” dedi. Ayrıca, lise son sınıf öğrencilerinin açık liseye geçişleri konusunda da sıkı önlemler alındığını belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.