65 yaş üstü kartlar geri alınacak! Uymayanlara para cezası verilecek

65 yaş üstü kartlar geri alınacak! Uymayanlara para cezası verilecek

65 yaş üstü ücretsiz toplu taşıma kullanan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren flaş karar. Bunu yapanların kartları toplanıyor.

65 yaş üstü vatandaşlık için belediye otobüslerini ücretsiz kullanma hakkı, haksız kart transferi nedeniyle uyarı yapıldı. Milyonlarca yaşlı vatandaşı ilgilendiren bu konuda yaşanan sorunlardan dolayı yeni önlemler alındı.

Ücretsiz ulaşım kartlarının son zamanlarda yanlış kullanımı nedeniyle verilen cezaların görünümleri belirgin bir artış tablosu. Bu nedenle, ücretsiz ulaşım kartı sahiplerinin bu kurallara uymaması durumunda kartların tek geri toplanacağı ve uygunsuz kullanım yapanlara para cezası kesileceği duyurulmuştu.

Örneğin, Bursa'da yaşayan 67 yaşındaki Nejdet Bekiroğlu'nun akrabasına verdiği ücretsiz ulaşım kartının yanlış kullanımı nedeniyle alınan para cezası ve kartın iptal edilmesi, yaşlı kayıtlı kartlarını bulundurmama kullanımları bir kez daha gösterildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım şirketi Burulaş, usulsüz kart kullanımının önüne geçmek amacıyla ciddi cezaların kaybedildiğini vurguladı. Usulsüz kullanımların tespiti kartlara el konulduğu ve para cezası kesildiği belirtildi.

Bu tür durumların birçok kişinin hayatında ve mağduriyet yarattığı, yaşlıların ve kart sahipleri bu konuda daha dikkatli olması gerektiği bir kez daha vurgulandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.