7 saatlik yol 1.5 saate düşecek! Bakanlık resmen duyurdu

7 saatlik yol 1.5 saate düşecek! Bakanlık resmen duyurdu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlı Abdulkadir Uraloğlu hızlı trenin o hat boyunca açıldığını duyurdu. Ayrıca yeni proje kapsamında 7 saatlik yol 1.5 saate düşecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Ankara-Kayseri yüksek hızlı tren hattı ile ilgili konuştu. Yeni hattın devreye girmesiyle, iki şehir arasındaki seyahat süresi 1 saat 45 dakikaya inecek.

Bakan Uraloğlu, hattın ülke ekonomisine önemli katkı sağlayacağını belirtti. 7 saat süren Ankara-Kayseri yolculuğunun 1 saat 45 dakikaya düşeceğini ifade eden Uraloğlu, İstanbul’a hızlı, güvenli ve ekonomik ulaşım imkanı sunulacağını da ekledi.

adsasd.jpg

Yeni hattın işletme bakım maliyetlerinin 115 milyon euro, yük taşımacılığındaki zaman kazancının ise 5 milyon euro olarak öngörüldüğünü belirten Uraloğlu, yıllık toplam kazancın yaklaşık 242 milyon euro olacağını söyledi.

YERKÖY HIZLI TREN İSTASYONU HİZMETE AÇILDI

Uraloğlu, ayrıca Ankara-Sivas hızlı tren hattının Yerköy istasyonunun hizmete açıldığını duyurdu. İstasyonun resmi açılışının yakında yapılacağını belirten Uraloğlu, "Sizlere bir müjdeyi daha paylaşmak istiyorum. Bugün Ankara-Sivas hızlı tren hattımızın Yerköy hızlı tren istasyonunu vatandaşımızın kullanımına açtık, resmi açılışını da gerçekleştireceğiz" dedi.

b.jpg

HIZLI TREN HATLARI YAYGINLAŞIYOR

Ulaştırma Bakanı, Türkiye genelindeki hızlı tren hatlarının 11 şehre doğrudan, 9 şehre ise bölgesel ve otobüs bağlantılarıyla hizmet verdiğini ifade etti. Nüfusun yaklaşık yüzde 50’sine ulaşmış durumda olduklarını belirten Uraloğlu, "Ankara-Sivas hattımız iki şehri birbirine bağlayan hat değil. Yerköy-Kayseri hattının tamamlanmasıyla Ankara-Kayseri hızlı tren hattı da bu hatta bağlanmış olacak." şeklinde konuştu.

a.jpg

Uraloğlu, ayrıca Ankara-İstanbul süper hızlı tren projesini de gündemlerine aldıklarını ve saatte 350 km hıza ulaşacak trenlerle bu iki şehir arasındaki seyahat süresinin 80 dakikaya düşeceğini sözlerine ekledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.