81 ilde ücretsiz oldu! Resmen başladı ‘SSK ve Bağ-Kur fark etmiyor’

81 ilde ücretsiz oldu! Resmen başladı ‘SSK ve Bağ-Kur fark etmiyor’

Emekliler yılı kapsamında emeklilere özel resmen ücretsiz oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından "Emekliler Yılı" ilan edilen 2024'te, emeklilere özel tatil imkanları sunulmaya devam ediyor. Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında ücretsiz konaklama imkanı 15 Ağustos'a kadar devam ederken, 353 binden fazla emekli de indirimli seyahat imkanından faydalandı.

81 İLDE ÜCRETSİZ TATİL

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, tarafından hayata geçirilen "Emeklilere Ücretsiz Tatil" projesi kapsamında, emekliler 1 aylığına açılan KYK yurtlarında ücretsiz konaklayabiliyor. 15 Temmuz-15 Ağustos 2024 tarihleri arasında bir hafta süreyle geçerli olan bu imkandan Türkiye'nin 81 ilindeki emekliler faydalanabiliyor.

Tüm Türkiye'den gelen başvuruların yüzde 25'inin Antalya için olması, şehrin turizm potansiyelini ve çekiciliğini bir kez daha ortaya koyuyor. Antalya'da Akdeniz Üniversitesi Elmalı Hamdi Yazır Yurdu'nda kalan emekliler, bu imkandan duydukları memnuniyeti dile getiriyor.

1024xauto-1.webp

EMEKLİLERDEN MEMNUNİYET TEPKİLERİ

Farklı illerden Antalya'ya tatil için gelen emekliler, projenin güzelliğinden ve Antalya'nın sunduğu imkanlardan övgüyle bahsediyor. İstanbul'dan gelen Tülay Karyüz Çetinöz, tatile geldiklerinde çektikleri videoları arkadaşlarıyla paylaşarak herkesi bu imkandan faydalanmaya teşvik ediyor. Ankara'dan gelen Nazife ve Mehmet Atik çifti ise ücretsiz tatil uygulamasının emekliler için harika bir fırsat olduğunu belirtiyor.

640xauto-24.webp

İNDİRİMLİ SEYAHAT İMKANI DA DEVAM EDİYOR

Emekliler, sadece ücretsiz konaklama imkanından değil, indirimli seyahat imkanından da faydalanabiliyor. 353 binden fazla emekli, demir yolu, hava yolu ve otobüs yolculuklarında indirimli bilet imkanından yararlandı.

Emeklilere ücretsiz konaklama hizmeti 15 Ağustos 2024 tarihinde sona erecek. Bu imkandan faydalanmak isteyen emekliler, KYK'nın resmi internet sitesi üzerinden başvuru yapabilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.