81 ilin dört bir yanında bedava oldu! 1 Şubat 2025’te başlayacak

81 ilin dört bir yanında bedava oldu! 1 Şubat 2025’te başlayacak

81 ilin tamamında bedava dağıtılmasına karar verildi. 1 Şubat 2025 itibariyle başlayacak.

81 ilin tamamında ücretsiz olarak dağıtılacağı açıklandı. 1 Şubat 2025 tarihinden itibaren bedava olarak dağıtılacak olan ürün özellikle tarım ile uğraşan vatandaşları sevindirecek haber geldi. Konuya ilişkin detaylar belli oldu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar Türkiye’nin 81 iline toplam 19 milyon yerel tohum dağıttı. 2025 yılı için ata tohum çalışmalarına başlayan Tıbbi-Aromatik Bitkiler ve Yerel Tohum Merkezi, yeni tohum üretim sürecine giriş yaptı. 29 Ekim 2016 tarihinde kurulan merkez, “Yerel Tohum Ulusal Güç” sloganıyla, tüm kontrollerin ardından üretim ve dağıtım süreçlerine devam ediyor.

whatsapp-image-2024-08-10-at-12-29-01.jpg

Üretilen tohumlar ücretiz olarak 81 ile dağıtılıyor. Merkezde, 980 çeşit ata tohumu bulunuyor. Bu çeşitler arasında sebze tohumlarının yanı sıra orman, kaba yem ve tıbbi aromatik tohumlar da yer alıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Gıda Teknikeri Ahmet Babacık, 2025 yılında yapılacak dağıtım hakkında konuştu. Konuyla ilgili bilgi veren Babacık, “2025 yılı tohum dağıtımı çalışmalarımız kapsamında, nisan ayında dikmiş olduğumuz fidelerden; tohum çıkarma, yıkama ve kurutma çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmaların ardından laboratuvarlarımızda çimlenme testi, tohumla taşınabilir hastalık ve zararlı analizleri yapıldıktan sonra sağlıklı tohumlarımızı 1 Şubat’ta Türkiye’nin 81 iline dağıtıma başlayacağız.”

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.