9-5 mesai saatleri kalkıyor! Tarih belli oldu

9-5 mesai saatleri kalkıyor! Tarih belli oldu

O tarih itibariyle 9-5 mesai saatleri düzeni değişecek.

Dev platform LinkedIn'in kurucu ortağı Reid Hoffman, 2034 yılı itibarıyla geleneksel 9-5 mesai düzeninin ortadan kalkacağını öngördü. Yapay zekanın mevcut iş gücünü köklü bir şekilde etkilediğini ve geleneksel iş düzenlerini sona erdirdiğini belirten Hoffman, bu konudaki öngörülerini bir video açıklamasında paylaştı.

Hoffman, gelecekte iş gücünün büyük bir kısmının geleneksel istihdam biçimlerinden uzaklaşarak serbest çalışma (gig ekonomisi) modeline geçeceğini ifade etti.

660x310-calisma-saatleri-dusecek-mi-son-durum-ne-2024-ozel-sektor-mesai-saatleri-kisalacak-mi-kac-saat-olacak-1705817016937.webp

İŞ GÜVENLİĞİNİ AZALTACAK!

Bu değişimle birlikte bireylerin, çeşitli sektörlerdeki şirketlerle sözleşme temelli çalışabileceklerini vurguladı.

Serbest çalışma modelinin, geleneksel iş pozisyonlarına göre daha fazla esneklik ve çeşitli seçenekler sunduğunu ancak aynı zamanda iş güvenliğini azaltabileceğini de belirtti.

660x310-calisma-saatleri-dusecek-mi-azalacak-mi-calisma-saatleri-6-saat-olacak-mi-bakan-vedat-bilgin-1683300233130.webp

Hoffman, sosyal medya, paylaşım ekonomisi ve yapay zeka devrimini ChatGPT'nin ortaya çıkışından yıllar önce öngörmüştü. LinkedIn’i 26 milyar dolara satmış ve Airbnb'nin erken yatırımcılarından biri olarak bilinen Hoffman, yapay zekanın gelecekteki etkileri hakkında daha önce de uyarılarda bulunmuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.