Açık Öğretim Lisesi sınav tarihleri belli oldu

Açık Öğretim Lisesi sınav tarihleri belli oldu

AÖL kayıt işlemleri sona erince Açık Öğretim Lisesi sınav tarihleri Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklandı. Sınava katılanlar 20 soruyu 25 dakikada cevaplayacak.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Açık Liselerde eğitim alan öğrenciler için AÖL 2023/2. dönem sınav takvimi belli oldu. AÖL ikinci dönem sınavlarında öğrencilere sorumlu olunan her dersten 20 soru yöneltilecek. Bu soruların yanıtlanması için ise sınavlar 25 dakika sürecek. Sınav değerlendirme işlemleri 100 puan üzerinden yapılırken en az 9 soruya doğru yanıt veren öğrenci 45 (kırk beş) puana ulaşarak dersi başarıyla tamamlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Lisesi kayıt işlemleri 3 Nisan tarihinde sona erdi. Kayıt işlemlerini yapmayan adaylar 2. dönem sınavlarına giriş yapamayacak. Açık Liselerde eğitimlerini sürdüren adaylar gerekli mezuniyet şartlarını sağlamak için 2. dönem sınavlarına katılacak. Birinci dönem sınavları 9-20 Aralık tarihleri arasında online olarak düzenlenmişti. İşte, MEB’in yaptığı açıklamanın detayları...

ERİŞİME AÇILDI

Milli Eğitim Bakanlığı, 2023 yılı sınav uygulama takvimini meb.gov.tr adresi üzerinden erişime açtı. Takvime göre sınavlar Nisan ayı içerisinde gerçekleştirilecek.

Açık Öğretim Lisesi internet sayfasından yapılan açıklamada “ Açık Öğretim Lisesi 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı 2. Dönem sınavları 24 Nisan 2023 tarihi saat 09.30 ile 30 Nisan 2023 tarihi saat 23.59 arasında çevrim içi (online) olarak yapılacaktır.” ifadelerini kullanıldı.

Ceza infaz kurumlarında bulunan tutuklu öğrenciler için ise 2. dönem sınavları 8 Nisan-30 Nisan tarihleri arasında yapılacak.

AÖL ONLİNE SINAVLAR NASIL YAPILACAK?

Öğrenciler, kendilerine atanan derslerden oluşan testleri sınav takviminde belirtilen tarihler arasında online (çevrim içi) sınav sistemine girerek tamamlayacaklardır. Öğrenciler, T.C. kimlik numara ve şifreleri ile AÖK Bilgi Yönetim Sistemine giriş yaparak online (çevrim içi) sınav uygulamasına katılacaklardır.

Online (çevrim içi) sınav uygulaması, çoktan seçmeli 4 (dört) seçenekli ve her bir ders için ayrı olmak üzere 20 sorudan oluşacak testler hâlinde gerçekleştirilecektir. Sınavda her bir dersin testi için 25 dk. süre uygulanacaktır.

SORULARA GERİ DÖNÜŞ YAPILMAYACAK

Öğrenciler, sınav süresi içinde kendilerine atanan derslerden sınava katılabilecekler ve atanan derslerden istedikleri dersi seçerek sınavı başlatıp bitirebilecekler.

Sorular, soru numarası sırasında ve ekranda bir soru ve cevap seçenekleri yer alacak şekilde gösterilecek.

Öğrenciler, cevap verdikleri soruya geri dönüş yapamayacaklardır. Adaylar, seçilen derse ait sınavı başlattıktan sonra aktif sınav bitmeden diğer dersin sınavını başlatamayacaklar..

DEĞERLENDİRME

Sınavlarda, öğrencinin sınava katılacağı her dersten çoktan seçmeli 4 (dört) seçenekli 20 soru sorulacak, her doğru cevabın puan değeri 5 (beş) olacak. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecek.

Değerlendirme her ders için ayrı olmak üzere 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak olup doğru cevaplar dikkate alınacak ve her soru eşit puan ağırlığına sahip olacak.

Sınav sonuçlarında öğrencilerin doğru-yanlış cevap sayısına ilişkin veri açıklanmayacaktır. Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi hâlinde soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.