Adana'da kan donduran olay! 3 bekçi 14 yaşındaki çocuğa defalarca tecavüz etti

Adana'da kan donduran olay! 3 bekçi 14 yaşındaki çocuğa defalarca tecavüz etti

Adana'da yaşanan bir olayda, 17 yaşındaki yüzde 25 zihinsel engelli bir kız çocuğuna 2 yıl önce 3 bekçinin tecavüz ettiği iddia edildi.

Adana'nın Ceyhan ilçesinde yaşanan bir olayda, 17 yaşındaki yüzde 25 zihinsel engelli bir kız çocuğuna 2 yıl önce 3 bekçinin tecavüz ettiği iddia edildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sonucu hazırlanan iddianamede yer alan detaylar, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

İddiaya göre, 2022 yılında mahalle bekçisi olan Mehmet Can D., genç kıza yaklaşarak duygusal bir bağ kurdu ve daha sonra onu tecavüz etti. Mehmet Can D., bu durumu gizlemek için genç kızı tehdit etti ve başka bekçilerle de ilişkiye girmesi için zorladı. Fatih Ş. ve Mehmet Ali T. isimli diğer iki bekçi de, Mehmet Can D.'nin yönlendirmesiyle genç kıza tecavüz etti.

aw280442-04.jpg

KIZ ÇOCUĞUNUN ANNESİ ŞİKAYETÇİ OLDU

Yaşananları annesine anlatan genç kız, ailesiyle birlikte emniyete giderek şikayetçi oldu. Yapılan incelemelerde, genç kızın cep telefonu kayıtlarında bekçilerle yaptığı görüşmeler tespit edildi. Ayrıca, bekçilerin telefonlarında da olayla ilgili bazı kanıtlar bulundu.

aw280442-01.jpg

SAVCILIK İDDİANAMESİNDE FLAŞ İDDİALAR

Ceyhan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, bekçiler Mehmet Can D., Fatih Ş. ve Mehmet Ali T. hakkında, "Çocukları fuhşa teşvik etmek veya yaptırmak veya aracılık ettirmek", "uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama", "reşit olmayanla cinsel ilişki", "15 yaşından küçük çocuğun cinsel istismarı" gibi ağır suçlamalar yöneltildi.

aw280442-02.jpg

BEKÇİLER GÖREVLERİNE DEVAM EDİYOR

Olayla ilgili soruşturma devam ederken, bekçilerin halen görevlerine devam ediyor olması kamuoyunda büyük tepki çekti. Mağdur kızın annesi Hatice İ., yaşadıklarıyla ilgili olarak, "Devletime güveniyorum, Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin" dedi. Ailenin avukatı Merve Şahin ise, bekçilerin bir an önce hak ettikleri cezayı almasını istediklerini belirtti.

NE OLMUŞTU

14 yaşındayken 11 Kasım 2022'de mahallede devriye atan çarşı ve mahalle bekçileri O.D. ile evli ve 1 çocuk babası Mehmet Can D.'ye (36) ailesiyle sorun yaşadığı belirtildi. Bekçiler tarafından sakinleştirilen genç kız daha sonra evine getirildi. Bir süre sonra C.İ. ve bekçi Mehmet Can D. Görüşmeye başladı. Yakınlaşan Mehmet Can D., genç kızı otomobiliyle okuldan almaya gitti ve C.İ ile sevgili oldu. Yine aynı yıl Mehmet Can D., C.İ.'yi otomobiliyle okuldan alıp boş bir araziye götürdü. Burada genç kıza tecavüz eden Mehmet Can D., bu birliktelikten sonra C.İ.'yi susması için tehdit etti.

aw280442-03.jpg

Ardından genç kızı yanına çağıran Mehmet Can D., iddiaya göre bu sefer de onu para karşılığı bekçi olan Fatih Ş. (36) ve Mehmet Ali T. (34) ile de cinsel ilişkiye girmesi için zorladığı iddia edildi. Ölümle tehdit edilen, uyuşturucu madde kullandırılan genç kız birçok kez 3 bekçinin tacizine maruz kaldı. Ayrıca Mehmet Can D., birkaç kere C.İ.'ye ilişki sonrası 500-1000 TL para verip evine gönderdiği öne sürüldü.

İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Görevine devam eden bekçi Mehmet Can D.'nin görevinden uzaklaştırıldığı, diğer 2 bekçi hakkında ise idari soruşturmanın sürdüğü belirtildi. Ailenin avukatları ise karardan memnun olduklarını, duruşma sonrasında ise bekçilerin hak ettikleri cezayı almasını talep etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.