Zehir tacirlerinin yeni hedefi ilkokul çocukları! Bu şekerlere dikkat

Zehir tacirlerinin yeni hedefi ilkokul çocukları! Bu şekerlere dikkat

İlkokul çağındaki yavrularımızı hedef almaya başlayan zehir tacirlerine karşı emniyet birimleri ve okul yöneticileri, aileleri uyararak çocukların korunması için iş birliği yapıyor.

Yeni eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte okul çevrelerinde görünen ‘torbacı’ olarak adlandırılan huzur düşmanları, ilkokul çağındaki çocuklarımıza pervaneli şekerin içine karıştırılmış uyuşturucular dağıtmaya başladı. Büyük tehlike karşısında teyakkuza geçen emniyet birimleri, hızlı bir şekilde okul yöneticileriyle irtibata geçerek whatsapp gruplarından velilerin “içine uyuşturucu katılmış pervaneli şeker” konusunda uyarılmasını istedi.

OKUL YÖNETİCİLERİ VE VELİLER BİRLİKTE HAREKET EDİYOR

Okul yöneticileri kendilerine gelen uyarı mesajını velilerle paylaşarak velilere atılan uyarı mesajında "Okul müdürlerimizin dikkatine! Fotoğrafta görmüş olduğunuz ‘Pervaneli Şeker’ adı altında çocuklara bedava dağıtıldığı yönündeki aldığımız teyitli bilgiye istinaden başta siz ve öğretmenlerimiz olmak üzere tüm velilerimizi uyaralım: içerisinde uyuşturucu ve türevleri etken maddeler var!" ifadelerine yer verildi.

DENETİMLER SIKLAŞTIRILDI

Emniyet Çocuk Bürodan okul yöneticilerine gelen uyarı sonrası; okul çevresindeki denetimlerin daha da sıkılaştırıldığı belirtilerek okul önlerinde hiçbir satıcıya izin verilmediği söylendi. Uzmanlar ise anne ve babaların çocuklarını tanımadıkları kimseden bir şey almaması konusunda bilinçlendirmesi gerektiğini belirtti.pervane-seker.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.