Yazın derecelerin tavan yaptığı Türkiye’nin en sıcak illerinden biri olan Adana’da kebaba rakip çıktı.
Kebabın başkenti olarak bilinen Adana’da kebaba rakip çıktı. Adana’da havaların soğumasıyla birlikte büryana yoğun talep oluştu.
Sıcaklıkların 15 dereceye kadar düştüğü Adana’da kentin tek büryancısı siparişlere yetişemediklerini belirtti.
Siirt'in tescilli lezzeti büryan kebabı, tandırlarda tam 3 saat pişirilerek masalara geliyor.
Adana’da yaz mevsiminde 1 veya 2 kuzu satan büryancı Cihangir Korkmaz, kışın gelmesiyle en az 4-5 kuzu satmaya başladıklarını söyledi.
"SİPARİŞLERİNE YETİŞİLEMİYOR"
Lezzeti alanın tekrardan geldiğini söyleyen Cihangir Korkmaz Adana kebabına büryanın rakip olduğunu ifade etti. “Adana Kebap bizim ana ürünümüz ancak büryan da alttan geliyor.” Diyen Kormaz, Siirt’in en güzel büryanını Adana’da yapmak için uğraştıklarını belirtti.
Yaz mevsiminde Adana Kebap’ına olan talebin kış gelince büryana döndüğünü dile getiren Cihangir Korkmaz, ürünün siparişlerine yetişemediklerini söyledi.
"HAFTADA BİR VEYA İKİ KERE MUTLAKA GELİYORUM"
Restorana Büryan yemeye gelen Salim Sevim isimli müşteri aslen Siirtli olduğunu ve memleketinde sabahları kahvaltıda büryan yediklerini söyledi.
Büryan yemeğe gelen Sevim, “Yaz mevsiminde genelde Adana’da büryan yemiyoruz hava sıcak olduğu için yağlı bir ürün ve biraz ağır geliyor. Ancak kış gelince haftada 1 veya 2 kere mutlaka büryan yemeğe geliyorum” dedi.