Adana'da orman yangınına müdahale eden helikopter baraj gölüne düştü

Adana'da orman yangınına müdahale eden helikopter baraj gölüne düştü

Adana'da, orman yangınına müdahale eden bir yangın söndürme helikopteri, görev sırasında Göksu Çayı üzerindeki Gökdere Köprü Barajı'na düştü.

Kaza sonucu helikopterin bulunduğu bölgeye, Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) ve Adana Jandarma Sualtı Arama ve Kurtarma (SAK) timleri gönderildi.

2 Ağustos'ta Kozan ilçesi Kızlarsekisi Mahallesi'nde çıkan orman yangınına müdahale eden helikopter, barajdan su alırken bilinmeyen bir sebepten ötürü düştü. Helikopterde bulunan 5 kişilik mürettebat, düşüşün ardından barajdan yüzerek kurtulmayı başardı ve botlarla kıyıya çıkarıldı. Ekiplerin müdahalesiyle orman yangını kontrol altına alındı ve yaralılar hastaneye kaldırıldı. Sağlık ekiplerinin tedavi ettiği 5 kişi, taburcu edildi.

Baraj gölündeki helikopterin enkazı, 38 metre derinlikte su altında bulundu. Ankara ve Adana'dan gelen JÖAK ve SAK ekipleri, enkaza ulaşarak çıkarılması için planlama yaptı. Su seviyesinin 10-15 metre düşürülmesinin ardından, helikopterin balon sistemiyle yüzeye çıkarılması ve vinçle karaya taşınması planlanıyor. Dalgıçlar, balonların helikoptere nasıl bağlanacağı konusunda gerekli hazırlıkları yaparak kurulum çalışmalarına başladı.

Helikopterin toplamda 12 ton yük kapasitesine sahip 7 kaldırma balonuyla yüzeye çıkarılması ve vinç yardımıyla kıyıya çekilmesi hedefleniyor. Ekipler, su altındaki çalışmalara devam ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.