Adile Naşit'in zilini çaldılar

Adile Naşit'in zilini çaldılar

Yeşilçam'ın efsane oyuncusu Adile Naşit'in zilini çaldılar.

Adile Naşit’in 'Hababam Sınıfı' filmindeki 'Hafize Ana' karakteriyle tanınan heykelin elindeki okul zili, kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından çalındı. Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, Merkez Mahallesi’ndeki heykeldeki zilin yenilenmesini talep etti. Ancak, İstanbul’da zilin heykelle renk ve ölçü açısından uyumlu bir örneği bulunamadı.

v6-kqcapckiizgeyf782zw.webp

Bu nedenle, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Erol Mumcu Kültür ve Sanat Parkı’ndaki heykelden çalınan zilin yerine uygun bir zil temin edilmesi için çalışmalar başlattı. Amasya’daki bir ustaya yaptırılan yeni zil, Avcılar’daki heykelin eline yerleştirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Park ve Bahçeler Müdürü Emre Remzi Gülşen, "Geçtiğimiz günlerde sanat parkımız içerisinde Türk sinemasının efsane isimlerinden Adile Naşit'e ait olan heykelimizde bir olumsuzluk yaşandığını tespit ettik. Hızlı bir şekilde zarar gören zilin yeniden temin edilerek ait olduğu yerde tekrardan halkla buluşmasını sağlıyoruz" dedi.

f5ea8w5f6ewk9tmp18t8kg.webp

Yeni zili takan Yusuf Biçer, Amasya’dan özel olarak İstanbul’a geldiğini belirterek, "Adile annemizin zilini çalmışlar, beni de aradılar. İstanbul'da bulamadılar, Amasya'da buldum getirdim. Zili, Adile annemizin eline yine taktık. Güzel de oldu" diye konuştu. Biçer, yeni zili heykelin eline taktıktan sonra, Adile Naşit heykeliyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

syovnuxx0kwhu2mtdk0fza.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.