Adıyaman'da buğday tarlaları cayır cayır yandı

Adıyaman'da buğday tarlaları cayır cayır yandı

Adıyaman'da bir otomobilin çarptığı elektrik direği devrilerek, buğday tarlalarında yangın çıktı. Köylüler, yangını söndürmek için büyük çaba harcadı. Otomobil sürücüsü, çevresi alev topuna dönerken son anda kurtulabildi.

Olay, Ahmet Ç. yönetimindeki 02 AS 198 plakalı aracın, sürücünün kontrolünü kaybetmesi sonucu Pirin Köprüsü yakınlarında şarampole düşerek yol kenarındaki tahta elektrik direğini devirmesiyle gerçekleşti. Elektrik tellerinden çıkan kıvılcımlar, buğday tarlasını tutuşturdu. Sürücü, alevler arasında sıkışan araçtan güçlükle çıkarken, buğday tarlası hızla yanmaya başladı.

Yakınlardaki köylüler, yükselen dumanları fark ederek traktörleriyle olay yerine geldi. İtfaiye ve sağlık ekipleri de yönlendirildi ve yangına müdahale edildi. Bazıları traktörlerle, bazıları ağaç dallarıyla, bazıları ise su şişeleriyle alevleri söndürmeye çalıştı. Yaklaşık 50 dönümlük alan küle döndü ancak yangın, çevredeki arpa ve buğday tarlalarına sıçramadan kontrol altına alındı. Ayrıca, çevresi alevlerle çevrili araçtan güçlükle kurtulan sürücüye olay yerinde bulunan sağlık ekipleri müdahale etti.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.