Kaçak hacılar Mekke'ye alınmadı

Kaçak hacılar Mekke'ye alınmadı

Mekke'de 320 binden fazla kaçak hacı çevrildi.

Suudi Arabistan, yıllık hac ziyaretinin başlamasından bir hafta önce, güvenlik güçlerinin Mekke'den 320 binden fazla kaçak hacı adayını geri çevirdiğini duyurdu. Bu önlemin, hac sırasında oluşabilecek kalabalıkların yönetimini sağlamak için alındığı biliniyor. Geçmişteki tecrübeler, özellikle 2015 yılında yaşanan izdihamda yaklaşık 2 bin 300 kişinin hayatını kaybetmesi gibi trajik olaylar, güvenlik önlemlerinin ne kadar kritik olduğunu gösteriyor.

Resmi rakamlara göre, geçen yıl 1,8 milyondan fazla Müslüman, hacı olmak için Mekke'ye gelmişti. Ancak bu yıl, Suudi Basın Ajansı'na göre, Mekke'ye giriş izni almak için kota temelinde başvuruda bulunmak yerine turist vizesi alan 153 bin 998 yabancı da dahil olmak üzere 320 binden fazla kişi geri çevrildi.

Suudi yetkililer ayrıca, Krallıkta ikamet eden ancak hac izni olmayan 171 bin 587 kişiyi de yakaladı. Bu rakamlar, Suudi Arabistan'ın hac sırasında güvenliği sağlama konusundaki ciddiyetini ve kararlılığını gösteriyor.

Yetkililere göre, bu yıl Suudi Arabistan'a 1,3 milyondan fazla kayıtlı hacı adayı geldi. Bu da hac organizasyonunun büyüklüğünü ve önemini vurguluyor. Suudi Arabistan, hacıların güvenliğini sağlamak için bu tür adımları atmaya devam ediyor ve hacıların rahat ve güvenli bir şekilde ibadetlerini yerine getirebilmelerini sağlamak için çaba gösteriyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.