Her yıl düzenli olarak gerçekleştirdikleri denetimleri Ramazan Ayı süresince yoğunlaştıran ekipler, özellikle 6 Şubat depreminin ardından kurulan konteyner kentlerde depremzedelere iftar ve sahur yemeği dağıtımını titizlikle takip ediyor.
Kurulan iftar çadırları aracılığıyla binlerce depremzede vatandaşa hizmet veriliyor. Yemeklerin hazırlanma, pişirilme ve dağıtım aşamalarında gıda güvenliğini sağlamak için Gıda Kontrol Görevlileri sürekli denetimler gerçekleştiriyor. Ayrıca, gerektiğinde yemeklerden numuneler alınıp Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Kontrol Laboratuvarları'na gönderiliyor.
Ekipler, 130'undan fazlasını merkezde ve 70'inden fazlasını ilçelerde olmak üzere toplam 200 yerde denetimlerini sürdürüyor. Bu önlemlerle, Adıyaman'da Ramazan ayı boyunca sağlıklı ve güvenilir gıda tüketimi sağlanması hedefleniyor.