Adıyaman'daki türbe ziyareti sırasında Kılıçdaroğlu protesto edildi

Adıyaman'daki türbe ziyareti sırasında Kılıçdaroğlu protesto edildi

Millet İttifakı'nın 13. Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adıyaman'da Sahabe Safvan Bin Muattal Türbesi ziyaretinde protesto edildi, arbede çıktı. O anlarda çevredekilerin "Buraya gelmeyin kardeşim" dediği duyuldu.

Millet İttifakı''nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ramazan Bayramı dolayısıyla deprem bölgesi Adıyaman''da bir takım ziyaretler geçekleştirdi.

Adıyaman Belediye Mezarlığı’nı ziyaret ettiği sırada sözlü saldıraya uğrayan Kılıçdaroğlu, bu kez Sahabe Safvan Bin Muattal Türbesi ziyaretinde protesto edildi. Medyascope''un paylaştığı videoda türbenin bahçesinde yaşanan arbede, CHP''li Özgür Özel''in olaya müdehale etmeye çalıştığı anlar yer aldı.

KONVOYA SALDIRI

Kılıçdaroğlu’na karşı Adıyaman merkezdeki mezarlıkta başlayan ardından türbe ziyaretinde de devam eden sözlü saldırıya bugün bir yenisi daha eklendi. CHP konvoyu, Kahta’da saldırıya uğradı.

CHP liderinin saat 16.00’da Yüzüncü Yıl Parkı’nda halkla buluşması planlanmıştı. Programdan saatler önce binlerce kişi alanda buluştu. Saatler ilerlemesine rağmen Kılıçdaroğlu gelmeyince vatandaşlar şehrin girişine doğru yürüyüşe geçti. Yolda AKP ilçe teşkilatı önünde karşı karşıya gelen HDP’li ve AKP’li gruplar arasında kısa süreli gerginlik çıktı.

AKP’liler, HDP’lilerin “Patates soğan güle güle Erdoğan” sloganına “Allahuekber” diyerek karşılık verdi. Daha sonra vatandaşlar Kılıçdaroğlu’nu karşılamak için yeniden Yüzüncü Yıl Parkı’na gitti. Fakat Kahta’ya girmek üzere olan Kılıçdaroğlu’nun konvoyunda önde bulunan araçlara, ilçe girişindeki AKP binası önünde taşlarla saldırı düzenlendi. CHP fotoğraf servisi ve ANKA haber ajansı çalışanları da saldırıdan etkilendi.

Diken’in edindiği bilgiye göre aracı geride bulunan ve saldırıdan etkilenmeyen Kılıçdaroğlu, geldiği ilçe girişinden alana girmeden Ankara’ya geri dönme kararı aldı. Bunun üzerine alanda bekleyen binlerce kişiye Kılıçdaroğlu’nun bir görüşmesi nedeniyle Kahta’daki programını ertelendiği bildirildi.

Alandakiler asıl gerekçeyi bildiği için “Yuhhh” diyerek saldırıya tepki gösterdi. Diken’in emniyet yetkilileri ve Kılıçdaroğlu’nun kurmaylarından edindiği bilgiye göre Kılıçdaroğlu ‘seçime gölge düşürecek kanlı bir çatışmadan çekindiği için’ programı iptal etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.