Adnan Oktar cezaevinden o hesaplara savaş açtı

Adnan Oktar cezaevinden o hesaplara savaş açtı

Uzun yıllar boyunca kurucusu olduğu örgütle yasa dışı işler yapan Adnan Oktar, bazı sosyal medya hesaplarına dava açtı.

Adnan Oktar'ın avukatı, müvekkilinin adını kullanarak oluşturulan X (Twitter) hesaplarının yargı sürecini olumsuz etkilediğini belirterek, İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'ne başvurdu.

1547482244264.jpg

Başvuruda, Oktar'ın fotoğraf ve videolarının yer aldığı beş ayrı Twitter hesabının kapatılması talep edildi. Avukatın dilekçesinde, bu paylaşımların Adnan Oktar’a zarar verdiği ve adil yargılanma hakkını ihlal ettiği ifade edildi. Hakimlikten, ilgili hesaplara erişim engellenmesi kararı çıkması bekleniyor.

i-001.webp

Halk TV'nin aktardığına göre, Adnan Oktar'ın avukatı Gökçe Bayar, İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'ne sunduğu dilekçede, bazı Twitter hesaplarının gerçek kişilere ait olmadığını ve kurmaca olduğunu iddia etti.

Dilekçede, “İlk bakışta bu hesapların sözde müvekkili desteklediği, müvekkil lehine paylaşımlar yaptığı görülmektedir. Öncelikle bu hesapların sahiplerin ad soyad bilgisi ile birer gerçek kişi karşılığı olmayıp kurmaca hesaplardır” sözleriyle belirtildi.

5-451561-pxdi.jpg

Avukat Bayar, bu hesapların yargılama sürecine müdahale ettiğini ve Adnan Oktar'ın yargılanma hakkını olumsuz etkilediğini savundu. Bu bağlamda, söz konusu hesapların kapatılması için erişim engelleme talebinde bulunuldu.

‘YARARDAN ÇOK ZARAR VERİYOR’

Dilekçede, Adnan Oktar'a ait olduğu iddia edilen sosyal medya paylaşımlarının gerçekte kendisi tarafından yapılmadığı ve bu paylaşımların yargılama sürecine zarar verdiği vurgulandı.

Avukat Gökçe Bayar, “Bu hesaplarda devamlı olarak müvekkilin fotoğrafları, videoları paylaşılmakta, hiçbir zaman dile getirmediği sözleri kendi fikirleriymiş gibi paylaşılmaktadır. Müvekkile aitmiş gibi paylaşılan bu düşünce açıklamaları sosyal medyanın halihazırda adeta bir linç kampanyası sahasına dönüşmüş vaziyeti dikkate de alındığında müvekkilin tarafsız ve adil yargılanma hakkını doğrudan ya da dolaylı olarak olumsuz yönde etkilemektedir” şeklinde ifadeler kullandı. Avukat, bu durumun müvekkilinin yargılanma sürecine olumsuz etkilerini ve adaletsizlik oluşturduğunu belirtti.

3-6541651-munq.jpg

‘OKTAR’IN YÖNLENDİRDİĞİ SANILIYOR’

Öte yandan dilekçede bu hesapların yaptıkları paylaşımların müvekkil Oktar lehine yapılması nedeniyle, Oktar tarafından yönlendirildiğinin düşünüldüğü ve yargısı süren dosyada algı oluşturulmaya çalışıldığı belirtildi. Dilekçenin devamında ise “Dolayısıyla bu hesapların yegane amacı müvekkile hukuken zarar vermektir” denildi.

Dilekçede belirtilen hususlara göre, Adnan Oktar'ın avukatı, sosyal medya hesaplarının etkileriyle ilgili endişelerini ifade etti ve bu hesapların yargılama sürecine zarar verebileceği konusunda detaylar paylaştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.