Afgan ve Suriyeliler için sınır dışı kararı! İçişleri Bakanlığı düğmeye bastı

Afgan ve Suriyeliler için sınır dışı kararı! İçişleri Bakanlığı düğmeye bastı

Ağır suç işleyen Suriye ve Afganistan uyruklu kişilerin sınır dışı edilmesi, bir Alman polisinin öldürülmesiyle gündeme getirildi.

Almanya’da terör tehditlerine yer olmadığını belirten Almanya Başbakanı Olaf Scholz, “Ağır suç işleyenler Suriye ve Afganistan'dan gelseler bile sınır dışı edilmeli” ifadelerini kullandı.

SINIR DIŞINA YEŞİL IŞIK

Federal Meclis’te konuşan Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Afganistanlı ve Suriyeli suç işleyen şahısların sınır dışı edilmesine dair olumlu görüşünü paylaştı. Ülkede terör suçlarına ve bu suçların yüceltilmesine anlayış gösterilmeyeceğini söyleyen Scholz, “Ağır suç işleyenler Suriye ve Afganistan'dan gelseler bile sınır dışı edilmeli. Ciddi suçluların ve terör tehditlerinin burada yeri yoktur” ifadelerini kullandı.

polis-cinayeti-harekete-gecirdi-afgan-ve-suriyeli-suclular-sinir-disi-edilecek-17176632475855.jpg

POLİS BİR AFGAN TARAFINDAN ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Suçlu Afgan ve Suriyelilerin sınır dışı edilmesine yönelik düzenlemelere yoğunluk verildiğinin altını çizen Scholz, terörizmi yücelten herkesin sınır dışı edilmesi gerektiğini söyledi. Sınır dışı konusu, geçen hafta meydana gelen polis cinayeti sonrası hız kazandı.

Mannheim’de bir polis, Afgan uyruklu bir kişi tarafından öldürülmüştü. Almanya İçişleri Bakanlığı, sınır dışı üzerine çalışmalarını hızlandırdı ve konuyla ilgili Afganistan ve komşu ülkelerle görüşmeler yürütülüyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.