Uçak bileti tavan fiyatına büyük zam! Yeni fiyatlar belli oldu

Uçak bileti tavan fiyatına büyük zam! Yeni fiyatlar belli oldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, uçak bileti tavan fiyatlarına ilişkin yaptığı açıklamalarda, iç hat direkt uçuşlarda yeni tavan fiyatını açıkladı.

Bakan Uraloğlu, Türkiye genelinde bu yıl mart sonu itibarıyla uçuş iptaliyle ilgili 1413 başvuru yapıldığını aktardı. Uçak bileti tavan fiyat uygulamasının Bakanlık koordinasyonunda yapıldığını vurgulayan Uraloğlu, "İç hat direkt uçuşlarda bilet tavan fiyatı, 1 Mayıs-31 Temmuz 2024 tarihleri arasında bir uçuştaki biletlerin yüzde 80'i için 2 bin lira, kalan yüzde 20'lik kısım için ise 3 bin 250 lira olarak uygulanacaktır. 1 Ağustos 2024 tarihinden itibaren ise yüzde 80'lik kısım için 2 bin 500 lira, kalan yüzde 20'lik kısım için 4 bin lira olarak uygulanacaktır," ifadelerini yineledi.

1125.jpgHava yolu işletmelerinin serbest piyasa koşullarında faaliyet gösteren ticari kuruluşlar olduğunu vurgulayan Uraloğlu, hava meydanlarına uçuş başlatılması, ilave hat konulması, uçuş saatlerinin değiştirilmesi gibi hususların hava yolu işletmelerinin kendi kararına bağlı olduğunu belirtti.

Uraloğlu, "Hava yolları, filo yapıları, filo müsaitliği, slot saatleri ve filolarındaki hava araçlarının bağlantıları çerçevesinde uçuş saatlerini kendileri belirleyerek talepte bulunmaktadır," dedi. Uçuş başvurularının ilgili mevzuat kapsamında Bakanlık tarafından değerlendirildiğini de ekledi.

Geçtiğimiz ay açıklanan uçak bileti tavan fiyatı, yüzde 85'lik kısım için 2 bin TL'ye yüzde 15'lik kısım ise, 3 bin 350 TL olarak belirlenmişti.

Böylelikle yeni yapılan zamla beraber, 2 bin TL olarak belirlenen tavan fiyat 2 bin 500 oldu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.