Kiracılar dikkat! Ev kiralarken sakın kaparo ödemeyin '20 ilden peş peşe ihbar yağdı'

Kiracılar dikkat! Ev kiralarken sakın kaparo ödemeyin '20 ilden peş peşe ihbar yağdı'

Her alana parmağını sokan dolandırıcılar bu sefer kiralık ev ve iş yerlerini gözüne kestirdi. 20 ilden peş peşe gelen ihbarlar üzerine vatandaşlara 'Kaparo ödemeyin' uyarısı yapıldı.

Türkiye'de kiralık konut bulmakta zorlanan vatandaşlar, şimdi de dolandırıcıların hedefi oldu. İlan sitelerinde gerçek emlakçıların hesaplarını ele geçiren dolandırıcılar, sahte ilanlarla kaparo toplamaya başladı.

20 İLDEN PEŞ PEŞE İHBAR YAĞDI

Bu durum, 20 farklı ilden gelen ihbarlarla doğrulandı. Emlakçılar, ev ve iş yeri kiralamak isteyenleri, kaparo vermeden önce mutlaka ilandaki yeri görmeleri konusunda uyardı.

İlan sitelerindeki dolandırıcılık yöntemlerine bir yenisi daha eklendi. Kimlik ve meslek belgelerinin istenmesiyle işleri zorlaşan dolandırıcılar, şimdi de emlakçıların hesaplarını hedef alıyor. Ele geçirdikleri hesaplarla özellikle öğrencilerin yoğun olduğu bölgelerde uygun fiyatlı sahte ilanlar yayınlayarak kaparo topluyorlar.

185180.jpg Emlakçılar bu durumu ilan sitelerine bildirdi. Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası'ndan Hakan Akçam, bu tip dolandırıcılık ihbarlarının 20 farklı ilden geldiğini belirtti.

HESAP GERÇEK, İLAN SAHTE

Dolandırıcılar, gerçek emlakçıların hesaplarını ele geçirip, bu hesaplardan piyasanın altında sahte ilanlar yayımladılar.

Dolandırıcılar yöntem değiştirdi. Uzun süredir ilan siteleriyle çalışan kayıtlı ve ruhsatlı emlakçıların hesaplarını çalmaya başladılar.

konut-2.jpg1+1, EŞYALI VE UCUZ İLANLARA DİKKAT

Dolandırıcılar ele geçirdikleri hesaplar üzerinden 1+1, eşyalı ve piyasanın çok altında kalan ilanlar girmeye başladılar. Emlakçı Güzelgün, dolandırıcıların ağırlıklı olarak öğrencilerin yoğun olduğu yerlerde ilan verdiklerini söyledi. Durumu fark eden emlakçılar ilan siteleriyle iletişime geçti.

20 İLDE DOLANDIRICILIK FAALİYETİ

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası'ndan Hakan Akçam, "Dolandırıcılar IBAN yoluyla para alıyorlar. Portal yetkilileriyle konuştuğumda Türkiye'nin 20-22 ilinde bu tip dolandırıcılık işlemlerinin olduğunu öğrendim" dedi.

Emlakçılar, ev arayanlara evi görmeden kaparo vermemeleri gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.