Tuna Kaya: Sakın satmayın para basacak

Tuna Kaya: Sakın satmayın para basacak

Tuna kaya, o yatırım aracını işaret ederek sakın satmayın uyarısında bulundu.

Milyonlarca yatırımcı elindeki varlıkları değerlendirmek amacıyla farklı yatırım araçlarına yöneliyor. Onlarda biri ise son dönemde gösterdiği yükselişler ile kripto paralar oldu. 1 yılda yüzde 120’nin üzerinde kazanç sağlayan bitcoin dikkatleri üzerinde topladı. Ünlü ekonomist Tuna kaya, kripto paralara ilişkin çarpıcı yorumlarda bulundu.

71 BİN DOLARA GERİ GELDİ

Ocak ayında Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), birkaç spot Bitcoin ETF'sini onayladığını açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından bitcoin cephesinde 3 aylık süreçte rekor zirvesi olan 69 bin doları aşarak 73 bin dolara kadar gelmişti. Bu yükseliş sonrasında ise ani düşüşler de oldu. O noktada çoğu yatırımcı elindeki varlıkları bir anda kaybetti. Ancak yükseliş zamanında da çok kazananlarda yer aldı. Anlık olarak ta bitcoin 71 bin dolar seviyesinde işlem görüyor.

altin-ve-bitcoin-yila-rekorla-basladi-1704259655-2675.jpg

YÜKSELİŞ SEZONUNA GİRDİ

Bilindiği üzere kripto paralarda boğa sezonu olarak adlandırılan ‘Halving’ dönemine adım attı. Bu dönemde bitcoin ve diğer coinlerin üretim hızında düşüş gerçekleşecek. Bu neticede ürünün az olmasından kaynaklı 1 yıl içinde kripto paralarda rekor yükselişler bekleniyor.

KAYA: REKOR KIRACAK

Ünlü ekonomist Tuna Kaya ise kripto paralar ilişkin düşüncelerini paylaştı. Kaya, “Yaz ayları itibariyle olası düşüşleri alım fırsatı olarak kullanmamız gerekiyor. Ağustos ayı itibariyle piyasada yükselişin daha da canlı bir şekilde olmasını bekliyorum. ABD seçimlerine kadar bitcoin'de haftalık grafik üzerinde yapmış olduğum fibonaci çalışmasında bitcoin'in yeniden 69 bin üzerinde olduğunu görüyoruz. 69 bin üzerinde kalan bitcoin'in ilk hedefi 83 bin dolar seviyesi olacak ve bu yıl sonu itibariyle bu çanağın hedef seviyesinin tamamlanmasını bekliyorum. Bitcoin de yıl sonu itibariyle 122 bin dolar seviyesi yeni hedefimiz olacak” şeklinde yorumlarda bulundu.

btc-altin.webp

“AL VE SABIRLA BEKLE”

Sabırlı olunması konusunda uyarıda bulunan Kaya, ‘sakın satmayı’ diyerek şu ifadelerde bulundu;

“Kaygıya paniğe kapılmayın artık önümüz aydınlık. Genel ölçekte yükseliş trendi devam edecek projeksiyonun 2025 yılı ortalarına kadar devam edecek. Bu açıdan da sabırlı olun varlıklarını tutun yüksek kaldıraçlardan uzak durun. Tuzaklara kapılmayın, varlıklarınızı bu şekilde heba etmeyin. Varlığı alıp tutun ve sabırla bekleyin”

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.