Ağ teknolojisinde bir devrim

Ağ teknolojisinde bir devrim

6G ağ teknolojisi ile 300 Gbps hızına ulaşarak internet hızında yenilikler yaratmayı hedefliyor. Ancak kullanıma geçmesi için birkaç yılı var.

Kübra ÇELEBİ/ KAMU SON HABER 
Teknolojinin hızla geliştiği günümüzde, internet hızı da sürekli olarak daha da artıyor. 5G teknolojisi ile birlikte dünyanın birçok yerinde 1 Gbps hızlara ulaşılırken, şimdi de 6G teknolojisi ile yeni bir rekor gerçekleştirildi. 

Geçtiğimiz günlerde, dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden biri tarafından yapılan testte, 6G teknolojisi ile 300 Gbps hıza ulaşıldığı açıklandı. Bu hızın, şu an kullanılan 5G teknolojisinin yaklaşık 20 katı olduğu açıklanıyor. 

6G TEKNOLOJİSİ NEDİR? NASIL ÇALIŞIR? 

6G teknolojisi, 5G teknolojisine kıyasla daha yüksek frekanslı dalgalar kullanarak daha yüksek hızlara ulaşmayı hedefliyor. Bu teknoloji sayesinde, veri transfer hızları daha da artacak ve daha fazla cihazın aynı anda internete bağlanmasını mümkün kılacak. 

Özellikle sanal gerçeklik, arttırılmış gerçeklik ve yapay zeka gibi teknolojilerin yaygınlaşması ile birlikte, internet hızının daha da önem kazandığı bir dönemdeyiz. 6G teknolojisi de bu ihtiyaca cevap vermek için geliştiriliyor.

6G teknolojisinin kullanıma sunulması için birkaç yılı daha var. Ancak bu teknoloji ile kaydedilen hız yeni dünya rekoru olarak tespit edildi. Ve internet aleminde nelerin mümkün olabileceği hakkında bir örnek teşkil eder nitelikte. 

 

 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.