Ağızda dağılan kurabiye tarifi

Ağızda dağılan kurabiye tarifi

Yediğiniz anda tadı damağınızda yer edecek nefis kurabiye tarifi.

Malzemeler:

  • 1 su bardağı tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı kahverengi şeker
  • 2 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı çikolata parçaları

Yapılışı:

Fırını 180 dereceye ısıtın. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin veya yağlayın. Bir karıştırma kabında tereyağı, toz şeker ve kahverengi şekerle krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyin ve her birini iyice karıştırın. Vanilya özütünü ekleyin ve karıştırın. Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Bu kuru malzemeleri yavaşça ıslak karışıma ekleyin ve tamamen karışana kadar çırpın. Son olarak çikolata chip veya parçalarını ekleyin ve spatula ile karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve hazırladığınız fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 10-12 dakika veya kenarları hafifçe kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika kadar tepside soğumaya bırakın, ardından tel ızgar üzerine alarak tamamen soğumalarını sağlayın.

Afiyet olsun!

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.