Malzemeler:
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı kakao
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
Fırını 180°C'ye kadar ısıtın. Kek kalıbını yağlayın veya yağlı kağıt ile kaplayın. Geniş bir karıştırma kabında un, kakao, toz şeker, vanilin şeker, kabartma tozunı karıştırın. Başka bir kapta da yumurtaları çırpın. Ardından sütü ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.Islak malzemeleri kuru karışıma ekleyin ve homojen bir hamur elde edene kadar karıştırın.Hazırlanan hamuru yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş kek kalıbına dökün.Önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika boyunca pişirin. Kürdan testi yaparak kekin içini kontrol edebilirsiniz. Kürdan temiz çıkarsa, kekiniz hazır demektir.Kekinizi fırından çıkarın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuyan keki dilimleyerek servis yapabilirsiniz. İsterseniz üzerine pudra şekeri serpebilir veya çikolata sosuyla süsleyebilirsiniz.