Pastanelerin populer tatlısı red velvet adıyla da bilinen kadife tatlısı son dönemlerde yemek youtuberları tarafından yayımlanan yeni tariflerle sofralardaki yerini aldı. Lezzeti ve damakta dağılmasıyla misafirlerinizi mest edecek bu tatlının yapımı da oldukça basit...
Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı Hindistan cevizi yağı
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı pancar suyu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 su bardağı un
Refika'nın mutfağı da dahil olmak üzere birçok YoTuberın kanalında tarifine yer verdiği bu leziz tatlı aslında Fransa sofralarından geliyor. Her ne kadar yapılışı karmaşık görünse de aslında her evde olan malzemelerle oldukça pratik bir şekilde büyük sofralar için hazırlayabileceğiniz bir tatlı...
Kreması için:
2 su bardağı süt
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı buğday ya da mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
2-2,5 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı vanilya
tereyağı ve vanilya dışındaki tüm malzemeleri tencereye ekleyin. Sürekli karıştırarak koyu kıvamlı bir muhallebi olana dek pişirin. Ocaktan alıp tereyağı ve vanilyayı da ekleyip karıştırın. Dikdörtgen bir borcama döküp, üzerini düzledikten sonra streçle kapatın. Bir gece buzdolabında dinlendirin.
Keki için: Yumurtaları şekerle köpürene kadar çırpın. İçine sıvı yağı ve Hindistan cevizi yağını ekleyin ve karıştırmaya devam edin.