MALZEMELER
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı tahin
1 su bardağı kavrulmuş kadayıf
1 su bardağı fındık veya ceviz
1 paket kabartma tozu
4,5 su bardağı un
Üzeri için;
Pudra şekeri
YAPILIŞI
Tüm malzemeleri bir yoğurma kabına alın ve homojen bir karışım elde edene kadar iyice yoğurun.
Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, hamurlar pembeleşene kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
Fırından çıkarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpin ve servis yapın.
İlgili Haberler