MALZEMELER
1 adet hazır pandispanya keki
MUHALLEBİSİ İÇİN;
2.5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı toz şeker (tepeleme dolu)
3 yemek kaşığı un (tepeleme dolu)
1 adet yumurta
200 gram labne peyniri (1 paket)
ISLATMAK İÇİN;
1/2 (yarım) su bardağı sıcak su
3’ü bir arada hazır kahve
ÜZERİ İÇİN;
Kakao
YAPILIŞI
Öncelikle muhallebi için toz şeker, un, süt ve yumurta iyice çırpılır.
Ardından ocakta karışım kaynamaya başlayıncaya kadar sürekli karıştırılarak pişirilir.
Kaynadıktan sonra ocaktan alınır ve daha hızlı soğuması için ayrı bir kaba aktarılır.
Karışım yaklaşık 15 dakika kadar bekletilir ve ılıdıktan sonra labne peyniri eklenerek mikser yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpılır.
Başka bir kapta sıcak suyun içinde hazırlanan kahve hafifçe soğumaya bırakılır.
Servis tabağına pandispanya kekinin bir katı yerleştirilir ve üzerine hazırlanan kahveden yarısı gezdirilerek kek ıslatılır.
Ardından kremanın yarısı kekin üzerine yayılır.
Kalan pandispanya keki üzerine yerleştirilir ve kalan kahve ile kekin diğer yarısı ıslatılır.
Üst kata yerleştirilen kekin üzerine kalan krema dökülür ve güzelce yayılır.
Pastanın üzeri ve kenarları spatula veya pasta sıvama aparatıyla düzeltilir.
Son dokunuş olarak süzgeç yardımıyla kakao pastanın üzerine serpilir.
Hazırlanan pasta buzdolabında birkaç saat veya mümkünse bir gece dinlendirilir.
Servis edilmeden önce dilimlenir.