Nefis sütlaç tarifi

Nefis sütlaç tarifi

Misafirlerinize ikram edebileceğiniz nefis sütlaç tarifi

MALZEMELER

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker (isteğe bağlı olarak miktarı artırılabilir ya da azaltılabilir)
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu (isteğe bağlı olarak kullanılabilir)
  • Fırın tepsisi veya kaseler için tereyağı veya margarin
  • Tarçın (servis için)

HAZIRLANIŞI

Pirinci yıkayıp süzün ve suyunu süzün.

Tencereye yıkadığınız pirinci ve yarım su bardağı suyu ekleyin. Pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.

Pirinçler suyunu çektikten sonra üzerine sütü ekleyin ve kaynamaya bırakın. Ara sıra karıştırarak yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. (Pirinçler iyice yumuşayana kadar)

Sütün içinde pirinçler iyice yumuşadığında toz şekeri ve vanilyayı ekleyin. Şeker eriyene kadar karıştırın.

Eğer sütlaçınızın kıvamını daha yoğun istiyorsanız bir yemek kaşığı pirinç ununu biraz süt ile karıştırıp ekleyebilirsiniz. Bu adımı isteğe bağlı olarak yapabilirsiniz.

Sütlaç kıvamına geldiğinde ocaktan alın ve yağlanmış fırın tepsisine veya kaselere paylaştırın.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. (Yaklaşık 15-20 dakika)

Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığına gelene kadar bekletin ve daha sonra buzdolabında soğutun.

Soğuyan sütlaçları isteğe göre tarçın serperek servis yapabilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.