Kıyır kıyır kalburabastı tarifi

Kıyır kıyır kalburabastı tarifi

Cevizli, irmikli ve ağızda dağılan kalburabastı tatlısı tarifi, en kolay kalburabastı tariflerinden biridir. İşte kıyır kıyır kalburabastı tarifi...

MALZEMELER

125 gram margarin veya tereyağı

1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı irmik

1 tane yumurta

1 çay kaşığından az tuz

Yarım paket kabartma tozu

1 paket vanilya

3,5 su bardağı un

İÇİ İÇİN:

1 su bardağı ceviz

Şerbeti için

3 su bardağı toz şeker

3 su bardağı su (600 ml)

1 tatlı kaşığı limon suyu

DİYET BOZDURUR ???? TARİF SORDURUR ???? KIYIR KIYIR TAM ÖLÇÜ HARİKA BİR KALBURABASTI TARİFİNE NE DERSİNİZ???? - YouTube

YAPILIŞI

İlk olarak kalburabastı için gerekli şerbeti hazırlayın.

Bir tencerede şeker ve suyu karıştırarak kaynatmaya başlayın.

Karışım kaynadıktan sonra limon suyunu sıkın ve kısık ateşte yaklaşık 10 dakika daha kaynatın.

Ardından ocaktan alıp ılımaya bırakın.

Tatlı için ise, un haricindeki tüm malzemeleri bir kapta bir araya getirin ve iyice karıştırın.

Karbonatın üzerine limon suyunu sıkarak köpürmesini sağlayın.

Azar azar un ilave ederek ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun.

Kıvamı için yaklaşık 3,5-4 su bardağı un kullanmanız gerekebilir.

Yoğrulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın.

Şekil vermek için isteğe bağlı olarak süzgeç ya da bir kesme aparatı kullanabilirsiniz.

Ortasına ceviz yerleştirerek nazikçe birleştirin.

Hazırladığınız kalburabastıları fırın tepsisine dizin.

Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar pişirin, üzerleri iyice kızarana kadar kontrollü bir şekilde pişirme işlemini tamamlayın.

Fırından çıkardıktan sonra sıcak kalburabastıların üzerine soğuk şerbeti dökün.

Şerbetin hamurlara iyice çekmesini bekleyin ve sonra servis yapın.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.