MALZEMELER
125 gram margarin veya tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı irmik
1 tane yumurta
1 çay kaşığından az tuz
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3,5 su bardağı un
İÇİ İÇİN:
1 su bardağı ceviz
Şerbeti için
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su (600 ml)
1 tatlı kaşığı limon suyu
YAPILIŞI
İlk olarak kalburabastı için gerekli şerbeti hazırlayın.
Bir tencerede şeker ve suyu karıştırarak kaynatmaya başlayın.
Karışım kaynadıktan sonra limon suyunu sıkın ve kısık ateşte yaklaşık 10 dakika daha kaynatın.
Ardından ocaktan alıp ılımaya bırakın.
Tatlı için ise, un haricindeki tüm malzemeleri bir kapta bir araya getirin ve iyice karıştırın.
Karbonatın üzerine limon suyunu sıkarak köpürmesini sağlayın.
Azar azar un ilave ederek ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun.
Kıvamı için yaklaşık 3,5-4 su bardağı un kullanmanız gerekebilir.
Yoğrulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın.
Şekil vermek için isteğe bağlı olarak süzgeç ya da bir kesme aparatı kullanabilirsiniz.
Ortasına ceviz yerleştirerek nazikçe birleştirin.
Hazırladığınız kalburabastıları fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar pişirin, üzerleri iyice kızarana kadar kontrollü bir şekilde pişirme işlemini tamamlayın.
Fırından çıkardıktan sonra sıcak kalburabastıların üzerine soğuk şerbeti dökün.
Şerbetin hamurlara iyice çekmesini bekleyin ve sonra servis yapın.